Γλυκά & Παγωτά

Τούρτα Παγωτό Cheesecake σε 5′ λεπτά

Συντάκτης  | 

Με αφορμή τα γενέθλια μου, αποφάσισα να σας δείξω αυτή την ΘΕΪΚΗ τούρτα παγωτό cheesecake που γίνεται μόλις μέσα σε 5 λεπτά. Μια τούρτα που δεν χορταίνεις να την απολαμβάνεις! 

Από τον Γιάννο Βαλιάνο

Για την τούρτα παγωτό cheesecake θα χρειαστείτε:

Υλικά

250 γρ. μπισκότα Digestive

140 γρ. λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)

200 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

150 γρ. γάλα εβαπορέ

1 βαζάκι γλυκό βύσσινο

Εκτέλεση

1) Τρίβουμε το μπισκότο να γίνει σαν πουδρα. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ποτίσει όλο το μπισκότο.

2) Παίρνουμε μια φόρμα 26 εκατοστά με αποσπώμενη βάση. Βαζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (που το έχουμε κόψει στρογγυλό) στον πάτο και στρώνουμε από πάνω το μπισκότο, πατώντας το με ένα ποτήρι. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

3) Για να κάνουμε την κρέμα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το εβαπορέ και το ζαχαρούχο. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται, κάνοντας κορυφές.

4) Βγάζουμε τη βάση από την κατάψυξη και στρώνουμε την μισή κρέμα. Ρίχνουμε το μισό βαζάκι γλυκό βύσσινο. Το απλώνουμε για να πάει σε όλη την επιφάνεια,  αφήνοντας περιμετρικά 1-2 εκατοστά καθαρή κρέμα. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη τουλάχιστον 10 λεπτά πριν για να ξεπαγώσει.

Ξεκολλάμε το γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.

Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε καλά τα κομμάτια που θέλουμε.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με το βύσσινο από πάνω και απολαμβάνουμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!