Ζυμαρικά & Ζύμες

Τορτελίνια αλά κρεμ

Συντάκτης  | 

 

Τα τορτελίνια αλά κρεμ είναι μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Θα σας δείξουμε πως θα τα φτιάξετε για να τα απολαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή!

 

Είναι πολλοί αυτοί που λατρεύουν τα τορτελίνια αλά κρεμ και θα τους άρεσε να τα απολαμβάνουν τακτικά. Εάν είστε από αυτούς δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε.

Από Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Όλοι έχουμε ένα φαγητό -ή καλύτερα μια κατηγορία φαγητού- που λατρεύουμε και μπορούμε να τρώμε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Σίγουρα η πιο δημοφιλής κατηγορία είναι τα ζυμαρικά!

Σε αυτή την κατηγορία είναι πάρα πολλές οι επιλογές και οι συνδυασμοί ακόμα περισσότεροι!

Μπορούμε να τα καταναλώσομε σκέτα ως γεύμα, με μια σάλτσα της αρεσκείας μας, σαν συνοδευτικό, σε ένα σουφλέ ή ως σαλάτα!

Ήξερες πως…

Η πρώτη γνωστή αναφορά στα μακαρόνια χρονολογείται από το 1000 π.Χ στην αρχαία Ελλάδα; Σύμφωνα με αυτή, η λέξη “λάγανον” περιέγραφε μία φαρδιά πλακωτή ζύμη από νερό και αλεύρι, την οποία οι αρχαίοι Έλληνες έκοβαν σε λωρίδες. Κάτι αντίστοιχο με τις σημερινές χυλοπίτες. Αυτή η μέθοδος φαίνεται πως μεταφέρθηκε στην Ιταλία περίπου τον 8ο αιώνα π.χ. Εκεί, στα λατινικά έγινε “laganum” και εικάζεται ότι η λέξη “λαζάνια” έχει τη ρίζα της σε αυτή την λέξη. Αυτό πιστοποιείται και από Λατίνους συγγραφείς όπως ο Κικέρων, ο Οράτιος και ο Απίκιος.

Ερχόμενοι στη συνταγή μας!

Θα σας δείξουμε πως θα ετοιμάσετε ένα πιάτο πάρα πολύ εύκολο και ταυτόχρονα πολύ νόστιμο. Ένα από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων, τα τορτελίνια αλά κρεμ. Σε αυτή τη συνταγή περιέχουν μπέικον και αγκαλιάζονται από μοτσαρέλα που θα την λιώσουμε στον φούρνο!

Υλικά

(για περίπου 5 μερίδες)

  • 500 γρ τορτελίνια (με γέμιση τυριά)
  • 5 φέτες καπνιστό μπέικον (εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και παραπάνω)
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και τα βράζουμε 1 με 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν είναι έτοιμα τα τορτελίνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ.
  • Περιχύνουμε από πάνω ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε διάσπαρτο το μπέικον και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αλατίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.
  • Τέλος, απλώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια.
  • à Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει.
  • Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε τα τορτελίνια για περίπου 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί και να ροδίσει.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε.
  • Απολαύστε τα κατά προτίμηση ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Αυτή τη συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε και στην κατσαρόλα (γίνετε πιο γρήγορα).

Σε αυτή την περίπτωση:

Βράζετε κανονικά τα τορτελίνια και τα στραγγίζετε. Κρατάτε περίπου ένα φλ. του καφέ υγρό.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ή 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη και σοτάρετε ελαφρά το μπέικον. Για 1-2 λεπτά.

Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε τα ζυμαρικά, το υγρό τους και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει το τυρί.

Όταν λειώσει το τυρί αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.

Τα σερβίρετε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!