Λαχανικά & Όσπρια

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και ομελέτα

Συντάκτης  | 

tigriziΈνα πλήρες και εύγευστο πιάτο, για κάθε μέρα!

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
• 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά τετράγωνα
• 300 γρ. αρακάς φρέσκος μέτρια βρασμένος ή κατεψυγμένος
• 90 γρ. βούτυρο
• 3 αυγά χτυπημένα
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 220 γρ. ρύζι μπασμάτι ή άλλο μακρύκοκκο
• 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (1 κύβος)
• 3 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 130 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή φρεσκοτριμμένη
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε τον αρακά επιπλέον για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζετε. Τηγανίζετε σε λίγο βούτυρο τα αυγά και ψήνετε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές. Την κόβετε σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το 1/2 φλιτζάνι ζωμό και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί και αυτός. Προς το τέλος ρίχνετε τον αρακά και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το μαϊντανό, την παρμεζάνα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το τηγανητό ρύζι αμέσως.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *