Λαχανικά & Όσπρια

Falafel: Κεφτέδες από ρεβίθια με σάλτσα από ταχίνι

Συντάκτης  | 

Αν ρίξουμε μια ματιά στις γεύσεις άλλων πολιτισμών, βρίσκουμε ιδιαίτερες αλλά ταυτόχρονα εύκολες συνταγές, μια από αυτές είναι και η αιγυπτιακή κουζίνα, η οποία είναι γεμάτη μπαχαρικά και πολύ ιδιαίτερες αλλά και έντονες γεύσεις. 

 

ΥΛΙΚΑ για τους κεφτέδες
•  400γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
•  1 κρεμμύδι (λιωμένο)
•  2 σκελίδες σκόρδο (λειωμένες)
•  1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο (φρέσκο)
•  1 κοφτό κουταλάκι κύμινο (σκόνη)
• Αλάτι
• Πιπέρι
•  ½ κοφτό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι καγιέν
•  1-2 κουταλάκια σούπας ταχίνι
•  1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•  2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
•  λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς (αν χρειαστεί)
•  λίγο νερό (αν χρειαστεί)
•  ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα
• 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
• 4 κουταλιές της σούπας νερό
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κεφτέδες
Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός το λάδι και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Όταν δημιουργηθεί μια ομοιογενή σφιχτή ζύμη πλάθουμε από αυτή μικρά στρογγυλά πλακέ κεφτεδάκια.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν πάλι είναι πολύ αραιό το δένουμε με λίγο αλεύρι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά, έως ότου ροδίσουν στην επιφάνεια. Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά.

Σάλτσα
Χτυπάμε καλά τα 3 υλικά έως ότου αυτά γίνουν μια ομοιογενή αραιή σάλτσα και τη σερβίρουμε σε ένα μικρό μπολ.  

TIP
Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το ταχίνι μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια με με γιαούρτι!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *