Τρικαλινή Παράδοση
 

Γεύσεις

Τάρτα με τυριά, ντοματίνια και κολοκύθι

Συντάκτης  | 

Μια γευστικότατη και εποχιακή συνταγή με τάρτα από τυριά, κολοκύθι και ντοματίνια που θα γεμίσει καλοκαιρινές μυρωδιές το τραπέζι σας! 

#tsoulotip για την “καλοκαιρινή” τάρτα από τον Γιώργο Τσούλη 

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα συγκεκριμένα τυριά, με όποιο άλλο τυρί επιθυμούμε.
  • Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για να σφίξει καλά η ζύμη πριν την ψήσουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

140 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

130 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. και κοσκινισμένο

80 γρ. καλαμποκάλευρο

1 αυγό, medium

½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

230 γρ. blue cheese, αρωματισμένο

230 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

130 γρ. τσένταρ, τριμμένο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

1 κολοκύθι, μέτριου μεγέθους κομμένο σε ροδέλες

5 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο

Αλάτι, χοντρό

Ελαιόλαδο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Για τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο και το αλεύρι με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με ψίχουλα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αυγό και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν
Έπειτα, παίρνουμε δύο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 27 εκατοστών ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Αμέσως μετά, τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Κατόπιν, απλώνουμε το blue cheese σε όλη την επιφάνεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το βασιλικό, το τσένταρ και εναλλάξ μία στρώση ντοματίνια, μία στρώση κολοκυθάκια.
Όταν προσθέσουμε όλα τα υλικά, μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και αφού την αποσύρουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις η τάρτα ετοιμαστεί, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.