Τρικαλινή Παράδοση
 

Λαχανικά

Κολοκυθάκια σουφλέ

Συντάκτης  | 

κολοκυθάκια σουφλέ

Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή! Τα κολοκυθάκια σουφλέ, μπορείτε να τα δοκιμάσετε ως μεσημεριανό ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Τα κολοκυθάκια σουφλέ είναι μια πολύ απλή “συνταγή” με εύκολη εκτέλεση. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκτός από την φροντίδα και τον σχολαστικό ποιοτικό έλεγχο των υλικών, χρειάζεται μεράκι και όρεξη για μαγείρεμα!

Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

• 5 κολοκυθάκια

• 2 πατάτες

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

• 8 αυγά

• 300 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 200 γραμ. φέτα

• 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα

• αλάτι

• πιπέρι

• λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Για τα κολοκυθάκια σουφλέ, τρίβουμε πρώτα τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη.

• Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε λεπτές φέτες.

• Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

• Προσθέτουμε το μάραθο ή τον άνηθο. Περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.

• Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

• Ψήνουμε για 20΄στους 200 °C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.