Κατοικίδια & Ζώα

Συμβουλές για την καλή υγεία των ψαριών σας!

Συντάκτης  | 

AquariumΗ απόκτηση ενός ενυδρείου στο σπίτι αποτελεί μεγάλη ευθύνη καθώς τα ψάρια απαιτούν σχολαστική, καθημερινή φροντίδα. Αν είστε σίγουροι και αποφασισμένοι να ασχοληθείτε σοβαρά, οι συμβουλές που σας δίνουμε θα σας βοηθήσουν πολύ στο νέο σας χόμπι!

Τα ψάρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι οργανισμοί, μάλιστα το κάθε είδος χρειάζεται και συγκεκριμένη φροντίδα για να μπορέσει να φθάσει μέχρι τα βαθιά του γεράματα χωρίς προβλήματα και να σας κρατήσει συντροφιά για πολλά χρόνια. Το ενυδρείο που μόλις αποκτήσατε προϋποθέτει καθημερινή ενασχόληση και τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται, για να μπορεί να προσφέρει ένα υγιές υδάτινο περιβάλλον στους ενοίκους του.

Επομένως μην ασχοληθείτε αν δεν έχετε αρκετό χρόνο και το θέλετε μόνο για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αντιμετωπίζοντας το σαν ένα ακόμη έπιπλο. Αν δεν ανήκετε όμως σ’ αυτή την κατηγορία τότε να είστε σίγουροι πως έχετε προσθέσει στο χώρο σας ένα υπέροχο μικρόκοσμο που θα σας προσφέρει μοναδικές απολαύσεις επειδή θα τον φροντίζετε σχολαστικά και με αγάπη.

Aquarium

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο ξεκίνημα σας, αρκεί να τις τηρήσετε ευλαβικά και με απόλυτη συνέπεια:
Από τη στιγμή που θα στήσετε το φίλτρο σας με όλα τα απαραίτητα «δομικά» υλικά, θα πρέπει να ξέρετε κάθε πότε χρειάζεται να αντικαθίσταται το κάθε ένα από αυτά. Για παράδειγμα τα σφουγγάρια και ο άνθρακας πρέπει να αλλαχτούν σε διαφορετικούς χρόνους, το ίδιο ισχύει και για τον υαλοβάμβακα ή το «μακαρόνι» που τοποθετείται στη βάση του φίλτρου. Ειδικά ο υαλοβάμβακας είναι το υλικό που πρέπει να παρακολουθείται σε πιο συχνή βάση καθώς βρωμίζει ευκολότερα, συγκρατώντας τις ακαθαρσίες του νερού.
Κάντε την προβλεπόμενη αλλαγή νερού στους χρόνους που απαιτούνται για το ενυδρείο σας. Και μην παραλείπετε σε κάθε αλλαγή να προσθέτετε τα ειδικά υγρά, σε ποσότητα ανάλογη με τον όγκο του νερού, που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τα ψάρια.
Μην τοποθετείτε στο εσωτερικό της γυάλας περισσότερα ψάρια από όσα μπορεί να δεχτεί. Ο αριθμός τους καθορίζεται πάντα ανάλογα με τα λίτρα του ενυδρείου αλλά και το είδος των ψαριών που θέλετε να τοποθετήσετε. Για παράδειγμα ένα ενυδρείο 300 λίτρων δεν πρέπει να φιλοξενεί πάνω από 10 χρυσόψαρα! Ακούγονται ενδεχομένως λίγα για μία τόσο μεγάλη γυάλα, είναι όμως κανόνας που πρέπει να ακολουθείται πιστά αν θέλετε τα ψάρια να μην είναι μονίμως στρεσαρισμένα με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους. Συν το γεγονός ότι αν εμφανιστεί ασθένεια, σε ένα πολυπληθές ενυδρείο, θα εξαπλωθεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Aquarium

Ποτέ, μα ποτέ όμως, μην τοποθετείτε μέσα στο ενυδρείο ψάρια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους καθώς θα έρθετε αντιμέτωποι με καταστάσεις κανιβαλισμού που θα σας απογοητεύσουν. Το θέαμα όπως καταλαβαίνετε θα είναι αποκρουστικό και οι απώλειες αναπόφευκτες. Σίγουρα μπορεί να σας αρέσει η ιδέα να έχετε ότι ψάρι σας αρέσει μέσα στο ενυδρείο σας, όμως δεν είναι εφικτό. Πριν επιλέξετε ψάρια για να το στήσετε ή κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε ένα νέο στο εσωτερικό του, συμβουλευτείτε απαραίτητα έναν ιχθυολόγο.
Μην το παρακάνετε με την ποσότητα της τροφής που δίνετε στα ψάρια γιατί πραγματικά δεν έχουν συναίσθηση του πόσο τρώνε, με άλλα λόγια δεν σταματάνε ποτέ! Επιπλέον η υπερβολική τροφή προκαλεί μολύνσεις στο νερό που για να τις αντιμετωπίσετε θα χρειαστείτε ακόμη περισσότερο χρόνο.

Πηγή: Katoikidio.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *