Τρικαλινή Παράδοση
 

Γεύσεις

Πεντανόστιμη σπαγγέτι aglio e olio

Συντάκτης  | 

Έχετε σκεφτεί να κάνετε ένα τραπέζι σε αγαπημένα σας πρόσωπα και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε; Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή σπαγγέτι aglio e olio από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη. Εύκολη και λαχταριστή συνταγή για όσους λατρεύουν τις μακαρονάδες. 

Υλικά

•500 γρ. σπαγγέτι, Νο5

•80 ml ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο

•6 σκ. σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια

•5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα

•1 πρέζα μπούκοβο

•μαϊντανό, φρέσκο

•100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

1.Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.

2.Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.

3.Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας.

4.Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.

5.Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

6.Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

7.Παίρνουμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

8.Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

9.Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.

10.Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.