Τρικαλινή Παράδοση
 

Γεύσεις

Σαλάτα με φασκόμηλο

Συντάκτης  | 

Μια θρεπτική γεμάτη ενέργεια σαλάτα για κάθε ώρα της ημέρες. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σας, που θα σας προκαλέσει το αίσθημα κορεσμού και θα σας συντηρεί χορτάτους κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

4 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε φέτες

200 γρ. baby ρόκα

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

120 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Για το dressing:

2 κ.γ. φασκόμηλο, ξερό

60 ml ελαιόλαδο

40 ml ξύδι βαλσάμικο

70 γρ. σιρόπι σφενδάμου

2 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αρχικά γίνεται η εκτέλεση για το dressing: Πρώτα αδειάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς το dressing. Κατόπιν, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Ύστερα γίνεται η εκτέλεση για τη σαλάτα: Αδειάζουμε τη ρόκα στο μπολ που θα σερβίρουμε μαζί με τα παντζάρια, τα καρύδια και όση ποσότητα επιθυμούμε από dressing.

3.Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

4.Τέλος, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες αβοκάντο, λίγο κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.