Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Λαχανικά

Σαλάτα με χαλούμι και ψητά λαχανικά

Συντάκτης  | 

Ο γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης μας παρουσιάζει μια αρκετά χορταστική και υγιεινή σαλάτα με χαλούμι και ψητά λαχανικά.

#tsoulotip: Κόβουμε τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

•180 γρ. χαλούμι, κομμένο σε στικς

•100 γρ. κολοκύθι, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες

•100 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση και σε ροδέλες

•100 γρ. μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και σε ροδέλες

•100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο

•1 κρεμμύδι, κομμένο στα 6

•1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

•2 φύλλα δάφνης

•2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

•2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό

•1 κ.γ. ούζο

•Αλάτι

•Πιπέρι

•Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το ούζο, το κολοκύθι, τις πατάτες, τις μελιτζάνες, την πάπρικα, το εστραγκόν, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

2.Κατόπιν, ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C στον αέρα για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3.Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το χαλούμι και το ψήνουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

4.Τέλος, αδειάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μία σαλατιέρα, από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά, καλύπτουμε με το χαλούμι και σερβίρουμε.