Γλυκά & Παγωτά

Πραλίνα σοκολάτας νηστίσιμη (+video)

Συντάκτης  | 

Αυτή η πραλίνα σοκολάτας είναι άλλη μια θεϊκή και πανεύκολη συνταγή από τον αγαπημένο μας Γιάννο! Την έχουμε δοκιμάσει και έχουμε ξετρελαθεί! Το καλύτερο είναι πως είναι ιδανική και για τις περιόδους νηστείας.

Τι καλύτερο από την δική σου σπιτική, αλλά και νηστίσιμη πραλίνα σοκολάτας με φουντούκια; Είναι η πιο υγιεινή που μπορείτε να απολαύσετε, είναι με δικά σας, αγνά υλικά, εξαιρετικά νόστιμη και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από αυτές του εμπορίου! ?

Ιδικά όταν έρχονται και οι περίοδοι της νηστεία, δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό από αυτή τη “νηστίσιμη” πραλίνα με σοκολάτα, θα σας ξετρελάνει! Μπορείτε να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα και να την έχετε στο σπίτι σας για να την απολαμβάνετε συνέχεια!

Απολαύστε τη σε ένα λαχταριστό ζεστό σπιτικό ψωμάκι, νηστίσιμα Pancakes ή μέσα σε διάφορα γλυκά με πραλίνα! Θα γίνει το αγαπημένος σας πρωινό, απογευματινό και βραδινό και τις μέρες της νηστείας!
Πως θα φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη Πραλίνα Σοκολάτας.

Υλικά

100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα
35 γρ (2 κ.σ) άχνη ζάχαρη
15 γρ (1 κ.σ) κακάο
2+1/2 κ.σ ηλιέλαιο
35-50 γρ λιωμένη κουβερτούρα, 55% και πάνω (νηστίσιμη δηλαδή χωρίς γάλα)

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα καβουρδισμένα ή ψημένα φουντούκια. Εάν δεν έχετε ήδη ψημένα, τότε τα βάζετε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνεται για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς. Έπειτα, τα τρίβεται μέσα σε μια πετσέτα να φύγει η φλούδα.
2) Τα ρίχνουμε σε moulti και τα πολτοποιούμε με τους κοφτές, μέχρι να γίνει ένα ρευστό, ομοιόμορφο μείγμα. Σταματάμε ανά διαστήματα την πολτοποίηση, ίσως και 4-5 φορές. Ανοίγουμε το καπάκι από το το μούλτι και “σκάβουμε” τα τοιχώματα με ένα κουτάλι, ώστε να ανακατευτεί όλο το μείγμα.
3) Μόλις ομογενοποιηθεί και ρευστοποιηθεί καλά το μείγμα των φουντουκιών, τότε προσθέτουμε το κακάο την άχνη και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε πάλι καλά με το μούλτι να ομογενοποιηθεί πάλι το μείγμα.
4) Τέλος, προσθέτουμε την σοκολάτα κουβερτούρα -λιωμένη- και ανακατεύουμε καλά ξανά.
Η πραλίνα μας είναι έτοιμη!

Αποθήκευση

Την τοποθετούμε μέσα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο (κατά προτίμηση) γυάλινο βαζάκι.
Εάν είναι ακόμη ζεστή ή καπνίζει, την αφήνουμε πρώτα να κρυώσει καλά και στην συνέχεια την κλείνουμε με το καπάκι.
Επίσης, εάν θέλουμε να την διατηρήσουμε περισσότερο, μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο. Εάν πάλι όχι, τότε μπορούμε να την έχουμε έξω και να την καταναλώσουμε άμεσα.

Εμένα μου αρέσει έξω από το ψυγείο, ώστε να είναι τόσο πηχτή όσο πρέπει. Δοκιμάστε τη και πιστέψτε με, θα “φύγει” σε χρόνο dt.

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!