Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Σεξ

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ για την υγεία;

Συντάκτης  | 

Το σεξ δεν αποτελεί μόνο προσωπική ευχαρίστηση. Η ερωτική επαφή έχει σημαντικά οφέλη και στα δύο φύλα. Χρειάζεται όμως προσοχή και ασφάλεια.

Όταν το ζευγάρι έρχεται σε ερωτική επαφή με συνετό τρόπο, προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά πλεονεκτήματα. Ποια είναι αυτά; Ας ρίξουμε μια ματιά πιο κάτω.

  • Μειώνει των αριθμό θανάτου.
  • Μειώνει τα εγκεφαλικά επεισόδια.
  • Αυξάνεται η τεστοστερόνη.
  • Μειώνεται ο κίνδυνος της κατάθλιψης.
  • Αποκτούμε περισσότερα αντισώματα.
  • Υπάρχει καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες και σύσφιξη των κολπικών τοιχωμάτων.

Τι προσφέρει το σεξ στους άντρες;

Εκτός του ότι το σεξ αποτελεί προσωπική ευχαρίστηση, εφόσον δεν γίνεται η κατάχρησή του, έχει πλεονάσματα όσον αφορά την υγεία των αντρών, αρχικά. Κατά τη διάρκεια του σεξ, αυξάνεται η παραγωγή της τεστοστερόνης από τους όρχεις των ανδρών και από τα επινεφρίδια των γυναικών. Η ανδρική ορμόνη αυτή έχει την ικανότητα να «ελέγχει» τον εγκέφαλο. Αυτή και άλλες ορμόνες που παράγονται από την ερωτική επαφή, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ανακούφιση από πόνους όπως πονοκέφαλους, ημικρανία και πόνους από αρθρίτιδα. Επιπλέον, κάνοντας σεξ, μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη, καθώς υπάρχει αύξηση της συχνότητα εκσπερμάτωσης.

Τι προσφέρει το σεξ στις γυναίκες;

Η σεξουαλική επαφή συμβάλλει σε αυξημένη σύνθεση οιστρογόνων που μειώνουν τον πόνο που παρατηρείται κατά την περίοδο, όσον αφορά το γυναικείο φύλο. Τα άτομα που κάνουν σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον, έχουν αυξημένα επίπεδα στο αίμα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία παίζει ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, κάνοντας μια γυναίκα σεξ Προστατεύει τον οργανισμό τοπικά, στα σημεία εισόδου όπου εισέρχονται αρχικά διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μόνο σημαντικά οφέλη μπορεί να έχει για την υγεία μας, όταν γίνεται με σύνεση, προσοχή και φροντίδα.