•Βάζουμε το γάλα μαζί με την μπανάνα σε ένα μπλέντερ ή στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, το εκχύλισμα βανίλιας και τις φράουλες (ή την πραλίνα φουντουκιού ή τα ράσμπερι) και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, ομοιογενές μείγμα.
•Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκό το smoothie, μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, σιρόπι αγαύης ή ό,τι άλλο μας αρέσει – ακόμα και ζάχαρη.
•Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρές θήκες σιλικόνης σαν παγοκύστες, τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον προτού σερβίρουμε.
•Τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα καταναλώσουμε (διατηρούνται έως και 2 μήνες).
Tip
Για να απολαύσουμε το smoothie, απλώς βγάζουμε μερικά παγάκια από τις παγοκύστες και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με ένα πολύχρωμο καλαμάκι και διακοσμούμε το ποτήρι μας με 2−3 φέτες φρούτων.