Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Προτάσεις & Tips

Πώς να πετύχετε την τέλεια μαρέγκα

Συντάκτης  | 

Πόσες φορές θελήσατε να κάνετε κάποιο γλυκό και ήταν αποτυχημένη η διαδικασία της μαρέγκας; Μάλλον πολλές! Γι αυτό στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε απλά βήματα για το πώς να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα.

Ο Γιάννης Λουκάκος μας  δίνει μερικά “μυστικά” για μια επιτυχημένη μαρέγκα.

Για να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα, αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

• Όλα τα σκεύη να είναι πολύ καθαρά και στεγνά.

• Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρής ουσίας, είτε από τα σκεύη είτε από υπολείμματα κρόκου στα ασπράδια.

• Μια μικρή ποσότητα οξέος, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρεμοτάρταρο, βοηθά στη σταθεροποίηση της μαρέγκας.

• Θα γίνει γρηγορότερα και ευκολότερα αν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

• Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε τα αυγά περισσότερο από όσο χρειάζεται.

• Χρησιμοποιούμε τη μαρέγκα μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την ώρα που θα τη φτιάξουμε.