Τρικαλινή Παράδοση
 

Προτάσεις & Tips

Πώς να πετύχετε την τέλεια μαρέγκα

Συντάκτης  | 

Πόσες φορές θελήσατε να κάνετε κάποιο γλυκό και ήταν αποτυχημένη η διαδικασία της μαρέγκας; Μάλλον πολλές! Γι αυτό στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε απλά βήματα για το πώς να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα.

Ο Γιάννης Λουκάκος μας  δίνει μερικά “μυστικά” για μια επιτυχημένη μαρέγκα.

Για να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα, αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

• Όλα τα σκεύη να είναι πολύ καθαρά και στεγνά.

• Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρής ουσίας, είτε από τα σκεύη είτε από υπολείμματα κρόκου στα ασπράδια.

• Μια μικρή ποσότητα οξέος, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρεμοτάρταρο, βοηθά στη σταθεροποίηση της μαρέγκας.

• Θα γίνει γρηγορότερα και ευκολότερα αν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

• Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε τα αυγά περισσότερο από όσο χρειάζεται.

• Χρησιμοποιούμε τη μαρέγκα μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την ώρα που θα τη φτιάξουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!