Αυτό το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι είναι πανεύκολο και ετοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά και είναι αφράτο και πεντανόστημο!
Η συνταγή για το νηστίσιμο
κέικ πορτοκάλι περιέχει απλά υλικά και η γεύση του είναι πραγματικά φανταστική. Μπορείτε να το απολαύσετε κατά τη διάρκεια της νηστείας, έχοντας πάντα κάτι γλυκό στο τραπέζι!
Υλικά
Για το κέικ
200 γρ ζάχαρη
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρ ηλιέλαιο
70 γρ χυμό πορτοκαλιού
300 γρ γάλα αμυγδάλου
1 κ.γλ υγρή βανίλια
10 γρ baking powder
Για το γλάσσο
Άχνη ζάχαρη
χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Για το κέικ
1. Χρησιμοποιούμε λίγο από το λάδι της συνταγής για να αλείψουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 32*11*8.
2. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας.
3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ.
4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
5. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το γάλα, την βανίλια, τον χυμό και το ηλιέλαιο.
6. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους.
7. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Στην κάτω σχάρα, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού. Εάν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο και έχει ψηθεί σωστά.
8. Μόλις το βγάλουμε απά τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε μια σχάρα. ΄Αφού κρυώσει το περιχύνουμε με το γλάσσο.
Για το γλάσσο
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ την άχνη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα αμυγδάλου.
Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ρίχνουμε σε ένα μπολάκι αρχικά την ζάχαρη (περ. 1/2 φλιτζάνι). Έπειτα, ανακατεύοντας προσθέτουμε το υγρό.
Εάν θέλουμε το γλάσσο πιο πηχτό, βάζουμε περισσότερη άχνη και λιγότερο υγρό. Ενώ εάν το θέλουμε πιο αραιό, κάνουμε ακριβός το αντίθετο.