Γλυκά & Παγωτά

Δροσερό Νηστίσιμο Γλυκό Ψυγείου Σοκολάτα (+video)

Συντάκτης  | 

Ένα νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, χωρίς μίξερ. Αυτό το γλυκό μόλις το δοκιμάσεις δεν θα το πιστεύεις ότι είναι… νηστίσιμο, αλλά και vegan.

Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, έχει σαν βάση ένα πολύ αφράτο παντεσπάνι. Από πάνω μπαίνει μια ανάλαφρη σοκολάτενια κρέμα που το κάνει απλά  ονειρεμένο!

Υλικά 

325 γρ αλεύρι γοχ

70 γρ κακάο

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ ηλιέλαιο

200 γρ νερό

200 γρ γάλα vegan (είτε αμυγδάλου είτε καρύδας κλπ)

1 κ.γλ σόδα

1 κ.σ ξύδι

Για την κρέμα

1,5 L Σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου

100 γρ κόρν φλάουρ

30 γρ ζάχαρη προαιρετικά

1 πακέτο τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και την σόδα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

2) Αρχίζουμε και προσθέτουμε στο κέντρο του μπολ το γάλα και το νερό ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω να αρχίσει να ομογενοποιείται. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ξύδι και κάνουμε την τελική ομογενοποίηση.

3) Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί 36*27 cm  και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις προτελευταία σχάρα για 25 λεπτά περίπου.

4) Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

5) Αρχικά φυλάμε από το ολικό σοκολατένιο γάλα μας 100 ml για να βρέξουμε  το κέικ.

6) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε σχεδόν όλο το υπόλοιπο γάλα κρατώντας 100-200 ml για να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και την ζάχαρη στο κατσαρολάκι εάν θέλουμε.

7) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε φυλάξει ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μίγμα και να έχει διαλυθεί όλο το κόρν φλάουρ.

8) Προσθέτουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.

9) Σε αυτό το σημείο κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι η μία οδοντογλυφίδα στο κρύο κέικ και περιχύνουμε με το γάλα που έχουμε φυλάξει. Ρίχνουμε μια κουταλιά από την τρούφα στο γλυκό με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού. Πάντα έχουμε το νου μας στην κρέμα για να μην πιάσει

10) Μόλις πάρει βράση η κρέμα τότε την περιχύνουμε πάνω από το κέικ. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια.

11) Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να έρθει σε θ.δ. Μόλις γίνει αυτό τότε βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να παγώσει.

12) Μόλις έχει κρυώσει το βγάζουμε από το ψυγείο. Βγάζουμε την μεμβράνη από πάνω και καλύπτουμε με τρούφα.

Σερβίρουμε και Απολαμβάνουμε

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!