Γλυκά & Παγωτά

Τούρτα σοκολάτα-φράουλα: Το γλυκό του Έρωτα! (+video)

Συντάκτης  | 

Η τούρτα σοκολάτα-φράουλα είναι απλά απίστευτη και περιέχει τον πιο αγαπημένο μου συνδυασμό!

Αυτή την συνταγή, για τούρτα σοκολάτα- φράουλα, την δημιούργησα με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Πραγματικά, αξίζει μέχρι την τελευταία της μπουκιά… Σας το υπογράφω!

Υλικά

Βάση Brownies

375 γρ πραλίνα φουντουκιού +1 κ.σ. για το γλάσο
2 αυγά
60 γρ αλεύρι γοχ

Σος φράουλας

150 γρ πολτοποιημένες φράουλες φρέσκιες η κατεψυγμένες
150 γρ νερό
3 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κορν φλάουρ

Μους σοκολάτας

125 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
60 γρ κρέμα γάλακτος 35% υγρή
130 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ημίρρευστη σαντιγί)
4-5 φράουλες ψιλοκομμένες(η ότι φρούτο κόκκινο επιθυμείτε)

Γλάσο σοκολάτας

Την 1 κ.σ. που έχουμε φυλάξει από την αρχική ποσότητα
Λίγο ηλιέλαιο
Λίγες φράουλες

Εκτέλεση

Για την βάση Brownies

1) Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε την πραλίνα με τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
2) Σε μια φόρμα περίπου 16 εκ βάζουμε λίγη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την σος φράουλας

Στο μεταξύ για να κάνουμε την σος.

1) Βάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε να διαλυθούν τα στερεά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Tip

Εάν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες φράουλες τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι πολτοποιήσιμες.

2) Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά (χαμηλή προς μέτρια) και συνεχίζουμε το βρασμό 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την μους σοκολάτας

1) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι η στον φούρνο μικροκυμάτων.
2) Χτυπάμε την μεγαλύτερη ποσότητα παγωμένης κρέμας (130 γρ) να γίνει μια παχύρρευστη σαντιγί σαν γιαούρτι.
3) Μόλις έχει λιώσει η σοκολάτα αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε την ρευστή κρέμα γάλακτος μέσα (60 γρ) ανακατεύοντας.

Την αφήνουμε 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις την “σαντιγί” που χτυπήσαμε ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Τέλος προσθέτουμε 4-5 ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε.

Φορμάρισμα/Στήσιμο

1) Έχουμε το κρύο brownies και την κρύα σος φράουλας δίπλα μας.
2) Παίρνουμε το brownies και με ένα κουτάλι το σκάβουμε περιμετρικά γύρω γύρω και προς το κέντρο. Θέλουμε στην ουσία να δημιουργήσουμε μια φωλιά που θα δεχτεί μέσα την σος. Στην φωλιά αυτή θέλουμε να έχουμε σκάψει το μισό brownies και το άλλο μισό να είναι κανονικά από κάτω σαν βάση.
3) Ρίχνουμε μέσα την σος (κρύα) και έπειτα την μους σοκολάτας και στρώνουμε καλά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει. ΠΡΟΣΟΧΉ εάν δεν έχει κρυώσει καλά η σος πριν την βάλετε στο brownies τότε θα θέλει παραπάνω ώρες στο ψυγείο συνολικά το γλυκό για να παγώσει

Για το γλάσο βάζουμε στην πραλίνα το λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να πάρει ημίρρευστη μορφή. Τέλος γαρνίρουμε με το γλάσο και τα κόκκινα φρούτα. Η τούρτα σας με γεύση σοκολάτα-φράουλα είναι έτοιμη. Απολαύστε την!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!