Διάφορα, Προτάσεις & Tips

Μοριακή γαστρονομία: Ένα κέικ σε μορφή σταγόνας νερού

Συντάκτης  | 

 MIzu cake

Η μοριακή γαστρονομία είναι ένα είδος “μαγειρικής” ιδιαίτερα δημοφιλές αλλά και πάρα πολύ δύσκολο. Καθώς οι διάφορες ουσίες των τροφών επεξεργάζονται και καταλήγουν στους γευστικούς μας κάλυκες σε μορφή ζελέ. Αυτό στη συνέχεια με το που τοποθετείται στο στόμα υγροποιείται…

Έτσι, το παρακάτω σκεύασμα δεν είναι ζελέ, δεν είναι παγωτό αλλά… ένα ζουμερό κέικ που μοιάζει με μια τεράστια σταγόνα νερού!

Βέβαια, για την προετοιμασία του χρειάζονται και κάποια ιδιαίτερα υλικά. Η εντύπωση που προκαλεί αυτό το γλυκό δημιούργημα είναι μοναδική! Αυτό δήλωσαν τουλάχιστον όσοι το δοκίμασαν. 

Πρόκειται για το… κέικ «Mizu» (που σημαίνει νερό) και είναι μια δημιουργία του ζαχαροπλαστείου Kinseiken Seika στην Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας σεφ που το εμπνεύστηκε, προμηθεύτηκε ειδικό νερό από τις Ιαπωνικές Άλπεις στο οποίο πρόσθεσε το φυτικό συστατικό άγαρ, ένα υλικό σαν ζελατίνη που είναι κοινό στην ασιατική κουζίνα.

Mizu cake 1

 

Mizu cake 2
Η βρώση του πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα γιατί μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ λιώνει και γίνεται απλά μία άμορφη μάζα γλυκού νερού.  

Όσο για τη γεύση του, όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για μία μοναδική «φυσική γλυκιά γεύση» ενώ η υφή του είναι επίσης μοναδική, καθώς σταδιακά μετατρέπεται σε νερό μέσα στο στόμα.

Η αίσθηση του να τρως το Mizu ήταν περίεργη αφού όταν λιώνει γίνεται αμέσως νερό στο στόμα, όμως η γεύση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!” είπε ένας από τους πελάτες του ζαχαροπλαστείου Kinseiken Seika.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *