Γλυκά & Παγωτά

Marble Cake: ένα αφράτο 2χρώμο κέικ (+video)

Συντάκτης  | 

Αυτό το marble cake είναι εύκολο, γρήγορο και σίγουρα το πιο Αφράτο Δίχρωμο Κέικ που έχεις δοκιμάσει!

Αυτή εδώ η συνταγή για ένα πεντανόστιμο marble cake είναι από τις αγαπημένες μου!

Μπορεί να μην σας δείχνω συχνά συνταγές με Cakes αλλά όταν το κάνω είναι απλά εγγύηση. Όποιος το δοκιμάσει θα νομίζει ότι το έχετε αγοράσει από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο!

Υλικά

200 γρ βούτυρο
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (με γεύση βανίλια η αλλιώς προσθέτουμε

3 κάψουλες βανίλιας)
300 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
50 μλ ηλιέλαιο
2-3 γεμάτες κ.σ κακάο

Εκτέλεση

Το μίγμα μπορούμε να το κάνουμε με μίξερ ή με το χέρι με αυγοδάρτη (είναι λίγο πιο κουραστικό..)

Βγάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε λίγο, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου…

1) Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν.

2) Αρχίζουμε να ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Θέλουμε να “πίνει” το ένα αυγό το μίγμα και μετά να ρίχνουμε το επόμενο

3) Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι.

4) Αρχίζουμε και ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα γάλακτος με το αλεύρι. Ξεκινάμε και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι. Τα ρίχνουμε όλα σιγά σιγά.

5) Όταν ρίξουμε και το τελευταίο μέρος από το αλεύρι και ομογενοποιηθεί το μίγμα τότε ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.

6) Μόλις το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, το αφαιρούμε από το μίξερ (εάν το μίξερ μας είναι επιτραπέζιο).

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το 1/3 του συνολικού μίγματος. Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ το κακάο  το οποίο κοσκινίζουμε κιόλας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μέσα στην ζύμη.

7) Παίρνουμε μια μεγάλη φόρμα  32*9 εκ.

Την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε. Τοποθετούμε μόνο στην βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα. Έπειτα κάνουμε μια στρώση με το λευκό μίγμα μας.  Βάζουμε κάποιες κουταλιές σε όλη την επιφάνεια από το σοκολατένιο μίγμα μας. Ανακατεύουμε λίγο με το κουτάλι να πάει παντού. Τοποθετούμε άλλη μια στρώση από το λευκό μίγμα και άλλη μια από το σοκολατένιο και τελειώνουμε με ότι έχει περισσέψει. Γενικά “παίζουμε” με το μίγμα σε ότι σχέδια θέλουμε εμείς.

8) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα με τον φούρνο). Όταν περάσουν τα 45 λεπτά θα έχει φουσκώσει και ψηθεί. Τότε, βυθίζουμε κάθετα ένα μαχαίρι στο κέντρο για να δούμε εάν έχει ψηθεί καλά και μέσα. Εάν στο μαχαίρι μείνει ζύμη το αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμη. Εάν βγει καθαρό και στεγνό σημαίνει πως το κέικ μας είναι έτοιμο!

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα το κόβουμε.

Καλή επιτυχία! 

TIP

Μπορείτε να κάνετε με το ίδιο μίγμα και ατομικά κεικάκια. Το ρίχνετε σε μεταλλικές φόρμες μιας χρήσεως (θα τις βρείτε σε σούπερ μάρκετ) ή σε φόρμες muffin.

Εάν κάνουμε πιο μικρές φόρμες, τότε θα ψηθεί πιο γρήγορα. Υπολογίζουμε το χρόνο ψησίματος περίπου στα 20-30 λεπτά.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!