Ζυμαρικά & Ζύμες

Μινεστρόνε: Μια ιταλική σούπα με πολλές βιταμίνες

Συντάκτης  | 

Μινεστρόνε, μια σούπα λαχανικών γεμάτη βιταμίνες, ιδανική για τις κρύες χειμερινές μέρες! Περιέχει φασόλια, είναι δίχως κρέας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Είναι ένα πλήρες γεύμα, πολύ απολαυστική, νόστιμη και υγιεινή!

Τι είναι η σούπα «minestrone»;

Η μινεστρόνε είναι μια παχύρρευστη ιταλική σούπα. Συνήθως γίνετε με φασόλια, σέλινο, τομάτες, μακαρόνια ή ρύζι, ή και τα δύο.

Είναι μια πολύ πολύπλευρη σούπα. Μπορεί να έχει μια παχύρρευστη βελουτέ μορφή ή να γίνει με πολύ ζωμό και λαχανικά χοντροκομμένα και πολύ βρασμένα. Η πιο συνηθισμένη της μορφή όμως είναι με μεγάλη ποικιλία λαχανικών κομμένα σε κύβους και ελαφρώς μαγειρεμένα. Μπορείτε όμως να κάνετε αυτή τη συνταγή προσθέτοντας και  κρέας (μοσχάρι ή κοτόπουλο), για επιπλέον γεύση. Τα κομμάτια του κρέατος τα βράζετε στην αρχή. Έπειτα τα βγάζετε και βράζετε τα υπόλοιπα συστατικά. Μπορείτε να αλέσετε το κρέας ώστε να μην είναι ορατό στη σούπα.

Τι περιέχει η βασική συνταγή;  

Έχει κρεμμύδι, σκόρδο και σέλινο ως βάση, καθώς και μπαχαρικά και βότανα, για να ενισχύσουν τη γεύση. Περιέχει καρότα,  πράσινα φασολάκια, καλαμπόκι και κολοκυθάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο είδη φασολιών π.χ. κόκκινα και λευκά. * Μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα (καυτερή) ή τσίλι για να γίνει πικάντικη. Αυτό είναι ιδανικό για τους χειμερινούς μήνες.

Η βασική συνταγή

Υλικά

• 100 γρ. καρότα
• 100 γρ. σέλινο
• 100 γρ. κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 400 γρ. ντομάτες
• 3 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, μαϊντανό και σέλινο ( 1 κουτάλι για κάθε είδος)
• 1 κ.σ. ρίγανη (προαιρετική)
• 150 γρ. λάχανο
• 1 κολοκύθι
• 425 γρ. φασόλια στραγγισμένα (κονσέρβας ή  μαγειρεμένα)
• 75 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι ή ρύζι
• 1/2 κ.γ. πιπέρι + 1/2 κ.γ. κοκκινοπίπερο (γλυκιά πάπρικα)
• Αλάτι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.

Βάζουμε 1 λίτρο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Όταν πάρουν βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το λάχανο, το κολοκυθάκι και τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ενώ δυναμώνουμε την θερμοκρασία, δίχως το καπάκι.

Αφού βράσουν για περ. 5 λεπτά, μειώνουμε πάλι τη θερμοκρασία και βάζουμε πάλι το καπάκι. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για άλλα 10-15 λεπτά. Έως ότου μαγειρευτεί και το μακαρονάκι.

Σερβίρισμα

Η σούπα σερβίρεται ζεστή!Εάν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε στο πιάτο 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο τριμμένη παρμεζάνα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *