Ζυμαρικά & Ζύμες

Banana Bread χωρίς ζάχαρη (εύκολη συνταγή)

Συντάκτης  | 

Το Banana Bread (ψωμί μπανάνας) δίχως ζάχαρη, είναι ένα ιδανικό πρωινό ή σνακ για όλους και ειδικότερα για αυτούς που αποφεύγουν την ζάχαρη.

Το Banana bread χωρίς ζάχαρη, δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει σε γεύση από τα υπόλοιπα κέικ. Είναι μία ακόμη εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που σας έχουμε για σήμερα!

Υλικά 

400gr ώριμες μπανάνες

125γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 αυγά σε θ. δ.

240γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1φακ. baking powder (20 gr)

100γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

1 μπανάνα κομμένη στην μέση (για το πάνω μέρος του κέικ)

Λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για την φόρμα

Εκτέλεση

1) Λιώνουμε το βούτυρο.

2) Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να  ομογενοποιηθούν.

3) Με ένα πιρούνι διαλύουμε τα δύο αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει καλά όλο το μείγμα. Χτυπάμε για περίπου 2-3 λεπτά.

4) Μόλις αφρατέψει το μείγμα μας, αφαιρούμε το μίξερ και παίρνουμε μια κουτάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την baking powder και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας (εάν θέλουμε). Ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.

Εν τω μεταξύ, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.

5) Παίρνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά και αλείφουμε τα τοιχώματα της με λίγο βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε την φόρμα και στρώνουμε στον πάτο της λαδόκολλα.

Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το ζυμάρι. Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.

6) Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό να είναι στο ζυμάρι.

7) Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.

Πως ελέγχουμε εάν ψήθηκε

Αυτό το ελέγχουμε έπειτα από 35-40 λεπτά. Πρέπει να έχει φουσκώσει, να μην είναι ρευστό και να έχει πάρει χρώμα. Για να δούμε εάν ψήθηκε, βάζουμε ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και το τραβάμε (αργά). Εάν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο. Εάν έχει μείνει επάνω στο μαχαίρι  ζυμάρι τότε θέλει και άλλο ψήσιμο.

8) Όταν ψηθεί και είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του. Το βγάζουμε από την φόρμα και απολαμβάνουμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!