Λαχανικά & Όσπρια
Μανιτάρια με βαλσάμικο: Δυο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές
Αυτές οι δύο συνταγές για μανιτάρια με βαλσάμικο γίνονται πανεύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανικές για συνοδευτικά, ως βάση για άλλα πιάτα ή και ως κυρίως γεύμα.
Τα μανιτάρια με βαλσάμικο και θυμάρι ή μέλι είναι ένα κυρίως πιάτο, ορεκτικό ή συνοδευτικό που θα λατρέψετε. Με πολύ λίγα και απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα γεύμα που θα σας χορτάσει απόλυτα ή ένα συνοδευτικό που θα ταιριάξει υπέροχα στο τραπέζι σας!
Και οι δύο εκδοχές είναι πεντανόστιμες και σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε!
Μανιτάρια με βαλσάμικο και θυμάρι
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια (όποια ποικιλία προτιμάτε)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
Ρίξτε το βαλσάμικο ξύδι και το θυμάρι, ανακατεύοντας καλά.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μειωθεί το υγρό και να δημιουργηθεί ένα γευστικό γλάσο.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και σερβίρετε ζεστά.
Μανιτάρια με βαλσάμικο και μέλι
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια (κατά προτίμηση Portobello κομμένα σε φέτες)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει το άρωμά του.
Ρίξτε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να καραμελώσουν τα μανιτάρια, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστά.
Καλή σας απόλαυση!