Σπίτι

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη δημιουργία ενός νέου σπιτιού

Συντάκτης  | 

Είστε έτοιμοι να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας, αλλά υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη δημιουργία ενός νέου σπιτιού.

Είστε έτοιμοι να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας και τα έχετε σκεφτεί όλα – ή έτσι μπορεί να πιστεύετε. Μπορεί λοιπόν να ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε και θέλετε να περιλαμβάνει το νέο σας σπίτι, αλλά έχετε σκεφτεί τι δεν θέλετε και τι δεν χρειάζεστε από αυτό; Έχετε σκεφτεί συνολικά την κατασκευή της κατοικίας σας; Έχετε αφιερώσει τον κατάλληλο χρόνο για να σκεφτείτε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγετε;

Ο κακός προγραμματισμός και οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια παραπλανητικά, άβολα και καταστροφικά λάθη. Όταν σκοπεύετε να χτίσετε ένα νέο σπίτι, πρέπει να “κοιτάξετε” το σπίτι από διάφορες οπτικές γωνίες. Πρέπει να λάβετε υπόψη τον τρέχοντα και τον μελλοντικό σας τρόπο ζωής. Πρέπει να λάβετε υπόψη τον οικογενειακό σας προγραμματισμό. Πάρτε το χρόνο σας λοιπόν και κάντε μια εκτενή έρευνα πάνω στην οικοδόμηση και τη δημιουργία της νέας σας κατοικίας.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να συναντήσετε επαγγελματίες του κλάδου. Και όταν εννοούμε επαγγελματίες του κλάδου, δεν εννοούμε μόνο δικηγόρους ακινήτων οι οποίοι θα σας συμβουλέψουν σχετικά με όλες τις διαδικασίες της αγοράς ενός ακινήτου, όπως είναι οι δικηγόροι ακινήτων της Οικονομάκης Χρήστος Διεθνής Δικηγορικής Εταιρείας. Εννοούμε και τους απαραίτητους τεχνικούς επαγγελματίες του κλάδου. Οι κακές επιλογές σχεδιασμού μπορούν να κάνουν το σπίτι σας όχι μόνο άβολο, αλλά εντελώς ανθυγιεινό. Αρχιτέκτονες, μηχανικοί και κατασκευαστές είναι όλοι εκπαιδευμένοι για να σας βοηθήσουν να λάβετε αποτελεσματικές αποφάσεις σχετικά με την κατασκευή του. Θα σας καθοδηγήσουν για το πού μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και πως να κάνετε τις κατάλληλες οικονομικές κινήσεις οικοδόμησης του νέου σας σπιτιού.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα συστήματα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού

Ο κακός σχεδιασμός εδώ μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα υγρασίας και ανάπτυξης μούχλας. Αυτό μπορεί με τη σειρά του να δημιουργήσει σε σημαντικά προβλήματα υγείας στους ενοίκους του εκάστοτε σπιτιού. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος των κλιματιστικών σας. Τα μοντέλα που είναι πολύ μικρά παρουσιάζουν χαμηλή απόδοση και δεν θα παρουσιάσουν αισθητά αποτελέσματα. Θα το μετανιώσετε πραγματικά όταν το σπίτι σας δεν θα έχει τη δυνατότητα να μετριάσει τις εσωτερικές θερμοκρασίες των χώρων του. Αντιθέτως τα πολύ μεγάλα κλιματιστικά απαιτούν μεγαλύτερες ποσότητες κατανάλωσης, κάτι το οποίο δεν θα είναι οικονομικά συμφέρον για το νοικοκυριό σας.

Λανθασμένος συνολικός προγραμματισμός

Κατά το σχεδιασμό του σπιτιού σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές σας. Πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε σε αυτό το σπίτι; Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τα παιδιά σας; Ή μήπως πρέπει να σκεφτείτε τις ανάγκες για την συνταξιοδότησή σας; Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα, για να δείτε πού θα είστε και τι θα χρειαστείτε από το ίδιο σας το σπίτι.

Άσχημη χρήση/εγκατάσταση του φωτισμού στο σπίτι σας

Τα φωτιστικά και οι πρίζες θα πρέπει να βρίσκονται σε αφθονία. Όπως επίσης και τα παράθυρα του σπιτιού σας. Τα παράθυρα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο και όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη συχνότητα. Φυσικά κατασκευάστε παράθυρα που είναι στραμμένα στο “πράσινο” του κήπου ή του μπαλκονιού σας. Το φυσικό φως, όταν είναι δυνατόν, πρέπει να είναι η κύρια πηγή φωτός κατα τη διάρκεια της ημέρας. Σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε ορισμένους φεγγίτες.

Αχρησιμοποίητα δωμάτια

Η προσθήκη ενός playroom, ή μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων μπορεί να ακούγεται δελεαστική στην αρχή, αλλά θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι θα κατασκευάσετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας που πραγματικά θα εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να βρεθείτε σε πλήρη συνεννόηση με τον αρχιτέκτονά σας, ο οποίος θα σας συμβουλέψει σχετικά με τη χρήση κάθε χώρου στο νέο σας σπίτι. Μια αρχιτεκτονική μελέτη από τον αρχιτέκτονα Στέφανο Βασδέκη, σίγουρα θα ξεδιαλύνει οποιαδήποτε απορία και σκέψη που μπορεί να έχετε σχετικά με την κατασκευή της μόνιμης κατοικίας σας. Εμπιστευτεί λοιπόν την αξιόπιστη γνώμη ενός ειδικού κατασκευαστή και σχεδιαστή.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!