Διακόσμηση & Σπίτι

5 ιδιαίτερες καλοκαιρινές προτάσεις για την διακόσμηση του σπιτιού

Συντάκτης  | 

διακόσμηση σπιτιού

Η διακόσμηση του σπιτιού δίνει μια ενδιαφέρουσα όψη στον χώρο. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι, που είναι μια εποχή που προσφέρει πολλές επιλογές.

Με την κατάλληλη διακόσμηση του σπιτιού ο χώρος σας μπορεί να διαμορφωθεί καθοριστικά.  Γι’ αυτόν το λόγο σας προτείνουμε ορισμένες ιδέες που θα κάνουν τις «γωνιές» του σπιτιού σας ιδιαίτερες!

Πράσινη γωνιά

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που με ένα μόνο βλέμμα χαρίζει μια ήρεμη και θετική αύρα. Μπορείτε να εμπνευστείτε από τη φύση και να διακοσμήσετε ένα γωνιακό σημείο του σπιτιού σας με πραγματικά, ζωντανά χόρτα σε βάζο τραπεζιού. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε σε ένα μικρό ή μεγάλο γωνιακό καναπέ, πάνω στον οποίο θα τοποθετήσετε μαξιλάρια με πράσινες αποχρώσεις. Είναι μια επιλογή που θα φωτίσει το χώρο σας, χωρίς υπερβολικό και έντονο τρόπο.

Αναγεννησιακή ταπετσαρία τοίχου

Εσείς που είστε λάτρεις των λουλουδιών μπορείτε να κολλήσετε στον τοίχο σας μια όμορφη ταπετσαρία με περίτεχνα σχέδια ή λουλούδια. Είναι κάτι εντυπωσιακό που εάν το εφαρμόσετε σε ένα μόνο μέρος μπορεί να φανεί σαν πίνακας ζωγραφικής. Μ’ αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε μια γωνιά του σπιτιού σας, σε πραγματικό θέαμα. Το μοτίβο θα μπορούσε να απεικονίζει μια τοιχογραφία-σκηνή με ανθισμένα δέντρα. Πρόκειται για μια καλαίσθητη επιλογή που θα δώσει έμφαση σε ένα συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού σας.

διακόσμηση σπιτιού

Ρετρό σαλόνι

Επιλέγοντας αντικείμενα σε ρετρό ύφος ο χώρος θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή! Μπορείτε έτσι να μεταφέρεστε κάθε φορά στη δεκαετία που σας αρέσει, αρκεί να συμβαδίζουν τα στοιχεία.  Ιδανικά διακοσμήστε με αυτό το στυλ έναν εξωτερικό χώρο ή ένα αίθριο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σαλόνι από μπαμπού, ρατάν ή άλλα λεπτεπίλεπτα φυσικά υλικά. Στον χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε αμπαζούρ, κασπό ή λιτά τραπεζάκια για ένα κομψό και ανάλαφρο αποτέλεσμα.

διακόσμηση σπιτιού

«Κάλυμμα» τοίχου

Μπορείτε να κρεμάσετε σε έναν από τους τοίχους ένα κουβερλί ή μια κουβέρτα patchwork. Στο χώλ, το σαλόνι, πάνω από το κρεβάτι ή και άλλα σημεία. Έτσι θα δημιουργήσετε μια διαφορετική  καλλιτεχνική  πινελιά και ένα δημιούργημα που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Επιβάλλεται (εάν δεν έχει) να βάλετε περιμετρικά και μια έντονη σκούρα φάσα, που θα παραπέμπει σε πλαίσιο. Είναι μια πρωτότυπη και έξυπνη εναλλακτική ιδέα. Θα αλλάξει το χώρο σας και ταιριάζει πολύ σε πιο ανάλαφρες, καλοκαιρινές κατοικίες. Είναι ιδανική λύση για όσους προτιμούν μια πιο μποέμ πινελιά μέσα στον χώρο!

Καλάθια, τραπεζάκια και ψάθινα χαλιά  

Τέλος, εάν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας σαν επαγγελματίες, πρέπει να προσέξετε τις λεπτομέρειες. Για ένα κομψό αποτέλεσμα τα βήματα είναι απλά και βέβαια αυτό που μετράει περισσότερο είναι η προσοχή στην λεπτομέρεια. Επιλέξτε κάποια σημεία του χώρου και δημιουργήστε μια σύνθεση με ίδια φιλοσοφία. Τοποθετήστε για παράδειγμα σε μια γωνιά ένα συνοδευτικό τραπεζάκι σε απόχρωση φυσικού ξύλου και μεταλλικές ή χρυσές λεπτομέρειες. Συνδυάστε το με ένα φυσικό χαλί από κάτω, για παράδειγμα ψάθινο και τοποθετήστε ιδιαίτερα ψάθινα καλάθια αποθήκευσης της ίδιας φιλοσοφίας.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!