Shopping

Ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας χωρίς κόστος

Συντάκτης  | 

Αυτήν τη στιγμή ποιος δεν θέλει να διακοσμήσει δωρεάν το σπίτι του χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος; Οι μικρές αλλαγές μπορεί να αποδειχθούν μεγάλες, ειδικά όταν κάνουμε απλές αλλαγές διακόσμησης, όπως η επανεξέταση των διατάξεων των επίπλων ή την επανόρθωση των ραφιών μας.

Όπου τοποθετούμε έπιπλα και μικρά αξεσουάρ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συνολική αίσθηση και τη λειτουργία ενός δωματίου. Έτσι, απλώς αλλάζοντας ελάχιστα τα πράγματα με μικρές αλλαγές, μπορούμε να βοηθήσουμε να αλλάξουμε τη συνολική διακόσμηση – χωρίς να ξοδέψουμε καθόλου χρήματα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να καταφέρετε μεγάλες αλλαγές με μηδενική δαπάνη. Φανταστικό;

Κάντε αναδιάταξη των επίπλων σας

Αναδιατάξτε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, αντισταθμίστε το τραπεζάκι σαλονιού σας. Κλείστε το βιβλίο των αυστηρών κανόνων διακόσμησης και προσπαθήστε να στολίσετε τον χώρο σας ευφάνταστα. Η αναδιάταξη των δωματίων σας μπορεί να δώσει στο χώρο σας μια ολοκαίνουργια νότα, ενισχύοντας το αίσθημα ευεξίας που παράγει ο χώρος.  Ακόμα και μια μικρή μετακίνηση ενός επίπλου μπορεί να επαναφέρει το χαμένο ενδιαφέρον στον προσωπικό σας χώρο.

Δώστε νέα προοπτική στις φωτογραφίες και τις εικόνες που προβάλλετε στο χώρο σας

Είναι μια κίνηση την οποία όλοι μας την έχουμε σκεφτεί, αλλά ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε. Είτε έχετε ένα ράφι φωτογραφιών είτε έναν τοίχο γκαλερί με διάφορες κρεμαστές κορνίζες, η μετακίνηση αυτών των φωτογραφιών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Επίσης διαφορά μπορεί να κάνει και η αντικατάσταση των ήδη υπάρχοντων κορνίζων με νέων και μοντέρνων σχεδίων που μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση ανανέωσης στο χώρο.

“Χωρίστε” το δωμάτιό σας

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση χώρου είναι να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα για να διαιρέσετε το χώρο του δωματίου σας. Για ένα σαλόνι/τραπεζαρία ενιαίας διαρρύθμισης, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το τραπέζι σας στο ένα άκρο του δωματίου, ώστε να εξοικονομήσετε χώρο. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα σαφώς οριοθετημένο καθιστικό, τοποθετώντας τον καναπέ σας στο κέντρο του δωματίου στρεφόμενο στην αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης η σωστή τοποθέτηση ενός χαλιού σαλονιού, μπορεί να δώσει ένα νέο χαρακτήρα στο δωμάτιό σας. Πρέπει να θυμάστε πως η σωστή χρήση ενός χαλιού μπορεί να αναδείξει ή να υποβαθμίσει τη συνολική αισθητική του χώρου σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε χαλιά σαλονιού, που τονίζουν τα έντονα χαρακτηριστικά του χώρου σας, δένοντας όλα τα στοιχεία του αρμονικά, όπως τα χαλιά σαλονιού Εφραίμογλου που εγγυώνται ποιότητα και εξατομικευμένο στυλ για κάθε σπίτι.

Αλλάξτε τα μαξιλάρια σας

Ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξετε αμέσως μια διακόσμηση δωματίου είναι η ανάμειξη του με την προσθήκη νέων μαξιλαριών. Και αν δεν έχετε χρήματα για την αγορά νέων μαξιλαριών, μπορείτε κάλλιστα να αυτοσχεδιάσετε. Αλλάξτε τα ήδη υπάρχοντα μαξιλάρια σας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βγάλτε τα μαξιλάρια από το κρεβάτι και αντικαταστήστε τα με τα μαξιλάρια στον καναπέ – αλλάξτε ελάχιστα τα πράγματα για να καλωσορίσετε μια μικρή αίσθηση αλλαγής στους χώρους σας.

Αναδιαμορφώστε τα ράφια σας

Μια απλή πρακτική, αλλά πολύ αποτελεσματική για να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι η αναδιαμόρφωση των ραφιών σας. Η αναδιαμόρφωση του εσωτερικού σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δώσετε στον χώρο σας μια νέα “ανάσα ζωής” και τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε τα πολύτιμα χρήματά σας για να δημιουργήσετε μια νέα νέα εμφάνιση στο χώρο σας.

Καθαρίστε τα ράφια σας, εξαφανίστε κάθε ίχνος σκόνης και αρχίστε να τοποθετείτε τα πράγματά σας με διαφορετική σειρά. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια αποτελεσματική τακτοποίηση, η οποία μπορεί να προβάλει ορισμένα αντικείμενά σας με πιο οργανωμένο και επιμελημένο τρόπο. Δοκιμάστε να στοιβάξετε τα βιβλία σας τόσο οριζόντια όσο και κάθετα για να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο ύφος βινιέτας. Ή μπορείτε επίσης να προσθέσετε ορισμένα φυτά στο χώρο για να προσδώσετε μια οργανική αίσθηση του στυλ. Επίσης η αντίληψη “less is more” είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη για την επίτευξη της απόλυτης διακοσμητικής ισορροπίας.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!