Ομορφιά - Περιποίηση

Κυτταρίτιδα: Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή;

Συντάκτης  | 

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες. Τι γίνεται όμως με αυτή την κατάσταση, μπορούμε άραγε να απαλλαγούμε;

Η κυτταρίτιδα είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί άντρες αλλά και οι περισσότερες γυναίκες. Όλοι, προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτήν. Για την ακρίβεια το 85-98% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα.

Ενώ πολλές αξιόπιστες πηγές υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει θεραπεία που εγγυάται ότι θα φύγει η κυτταρίτιδα, ορισμένες θεραπείες μαζί με αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή της.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να σχηματιστεί στις γυναίκες μετά την εφηβεία. Συχνά απαντάται στην περιοχή του μηρού ή του γλουτού. Αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί στο άνω μέρος του σώματος. Η κυτταρίτιδα μπορεί να αυξηθεί με τα χρόνια καθώς η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται φυσιολογικά.

Είτε παχύσαρκες, είτε σε φυσιολογικά κιλά, όλες μπορούν να έχουν κυτταρίτιδα. Οι γενικές πρακτικές απώλειας βάρους και η αύξηση του μυϊκού τόνου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας. Αλλά δεν μπορούμε να επιλέξουμε από πού θα χάσουμε λίπος.

Εκτός από τις υγιείς πρακτικές απώλειας βάρους, υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες θεραπείες κυτταρίτιδας. Ορισμένες μπορεί να είναι πιο επιτυχημένες από άλλες. Ωστόσο, καμία θεραπεία για την κυτταρίτιδα δεν μπορεί να είναι απολύτως αποτελεσματική.

Γενετικοί παράγοντες

Υπάρχουν περίπου 100 γονίδια που μπορούν να επηρεάσουν την ρύθμιση του βάρους. Έτσι, εάν έχετε γενετική προδιάθεση να είστε υπέρβαροι, τα καλά είναι ότι μπορείτε να χάσετε κιλά, ακόμη και έτσι. Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους και αυτά για την απώλεια βάρους ήταν τα ίδια ανάμεσα σε άτομα με διαφορετικούς γονότυπους.

Ένας άλλος γενετικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει είναι το πού αποθηκεύουμε το λίπος. Οι πιθανότητες λένε ότι αν οι γυναίκες στην οικογένειά σας έχουν κυτταρίτιδα, λογικά θα έχετε και εσείς. Ωστόσο, μπορείτε κάπως να παρέμβετε στα γονίδιά σας.

Απώλεια βάρους

Το να είστε υπέρβαρος ή παχύσαρκος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κυτταρίτιδας. Σε γενικές γραμμές, η απώλεια βάρους μειώνει το συνολικό λίπος στο σώμα, το οποίο μπορεί να περιορίσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, ακόμη και με απώλεια βάρους, η κυτταρίτιδα μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει.

Η διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για κυτταρίτιδα, αλλά δεν εγγυάται ότι δεν θα έχετε. Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να έχουν κυτταρίτιδα, σε ποικίλες ποσότητες, είναι μια φυσική διαδικασία που μεγιστοποιεί την κατακράτηση λίπους μετά την εφηβεία. Για αυτό το λόγο το σώμα προσπαθεί να εξασφαλίσει επαρκή παροχή θερμίδων για εγκυμοσύνη ή / και γαλουχία.

Η ενίσχυση και η τόνωση των μυών στις περιοχές που έχετε κυτταρίτιδα μπορεί να σας βοηθήσει να είναι λιγότερο αισθητή. Ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων της αερόβιας άσκησης εκτός από τα βάρη μπορεί να είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό για την πρόληψη και τη θεραπεία της κυτταρίτιδας.

Οι θεραπείες κυτταρίτιδας έχουν αποτέλεσμα;

Οι έρευνες αυτές βρίσκονται πάντα σε εξέλιξη για διάφορες θεραπείες. Μερικές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εικόνας της κυτταρίτιδας. Αλλά δεν έχει αποδειχθεί η εξάλειψη της κυτταρίτιδας από έναν μόνο τύπο θεραπείας.

Μια παλαιότερη ανασκόπηση δείχνει ότι οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα μπορούν να τεθούν σε μία από τέσσερις κατηγορίες: εξασθένηση επιβαρυντικών παραγόντων, φυσικές και μηχανικές μέθοδοι, φαρμακολογικοί παράγοντες και θεραπείες με λέιζερ.

Ωστόσο, οι ερευνητές καταλήγουν ότι δεν υπάρχει πραγματικά αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα.

Κρέμες: Κρέμες με ρετινοειδή ίσως παρέχουν κάποια προσωρινή μείωση από την κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, αυτές οι κρέμες δεν εξαλείφουν την κυτταρίτιδα. Άλλες κρέμες που ισχυρίζονται ότι έχουν ορισμένους διεγερτικούς παράγοντες δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικά για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Θεραπεία με λέιζερ: Η κλινική Mayo υποδεικνύει ότι η θεραπεία κυτταρίτιδας με τις περισσότερες υποσχέσεις μπορεί να είναι θεραπείες με λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες.

Οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να βελτιώσουν την κυτταρίτιδα, αλλά τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν μόνο για περίπου 6 μήνες.

Κρυολιπόλυση: Η κρυολιπόλυση βασικά συνεπάγεται την ψύξη των λιποκυττάρων για να σκοτωθούν. Όταν τα κύτταρα του σώματος είναι νεκρά, ο οργανισμός τα αποβάλλει.

Η θεραπεία για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας μπορεί να γίνει σε τουλάχιστον τρεις επισκέψεις και μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η κυτταρίτιδα μπορεί να επανέλθει μετά τη θεραπεία.

Μασάζ: Μπορείτε να κάνετε μασάζ για να διώξετε την κυτταρίτιδα; Υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι μασάζ που μπορούν να το κάνουν αυτό. Το μασάζ μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο όφελος.

Υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες θεραπείες για τη μείωση της, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία που να εγγυάται την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα για πάντα.

Με πληροφορίες από το iatronet 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!