Γλυκά & Παγωτά
Κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας (+video)
Ένα κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο. Αλλά, όσοι αγαπάτε το άρωμα του γλυκάνισου θα το λατρέψετε!
Ένα κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο. Αλλά, όσοι αγαπάτε το άρωμα του γλυκάνισου θα το λατρέψετε!
Πάμε να σας δείξω αυτή την εβδομάδα ένα αρκετά διαφορετικό κεικ… Κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας ,μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο αλλά είναι ένα κέικ που πραγματικά οι λάτρεις της μυρωδιάς του ούζου θα το λατρέψουν.
Υλικά
450 γρ αλεύρι γοχ
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ σόδα
400 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
200 γρ γιαούρτι
1 πρέζα Αλάτι
4 αυγά
300 γρ γάλα
30 ml ούζο
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1) Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder και την σόδα και
2) Προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε και το αλάτι.
2) Χτυπάμε το Βούτυρο με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 4-5′ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
3) Ρίχνουμε μέσα 1-1 τα αυγά (μόλις πίνει το ένα αυγό ρίχνουμε το επόμενο).
4) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το γιαούρτι.
5) Ρίχνουμε μέσα εναλλάξ το μίγμα αλευριού με το μίγμα γάλακτος και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
6) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία θέση, για 45-50 λεπτά.
7) Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Εάν η λάμα βγει καθαρή είναι έτοιμο.
8) Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και έπειτα το γυρίζουμε σε μι σχάρα μέχρι να κρυώσει και να στεγνώσει καλά.
Καλά επιτυχία!