Ζώδια

Καρκίνος: Το ζώδιο της ψυχής… Της μνήμης… Του αρώματος…

Συντάκτης  | 

Κάθε που ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο σας, κάτι μοναδικό συμβαίνει στο Βόρειο Ημισφαίριο. Η μαγική Πύλη της 00 του Καρκίνου, η κρίσιμη Πύλη του Συναισθήματος, ανοίγει και δέχεται το Θερινό Ηλιοστάσιο!

Από τη Βάσια Μαυράκη | Συγγραφέα / Σύμβουλο Ψυχολογικής Αστρολογίας

Καρκίνοι χρόνια σας πολλά!

Είναι η στιγμή εκείνη του χρόνου που τα νερά αποκτούν μαγικές δυνάμεις και που τα ξερά στεφάνια της πρωτομαγιάς μαζεύονται από τα κατώφλια για να καούν στις φωτιές του Κλήδονα!

Κάθε που ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο, το Σύμπαν συντονίζεται με την Ψυχή , συντονίζεται με τη Μνήμη, συντονίζεται με την Ανάμνηση, συντονίζεται με τη Μεγάλη Μητέρα. Όλες αυτές τις θηλυκές αρχές αντιπροσωπεύει το παρορμητικό, το διαισθητικό αυτό ζώδιο του νερού, το σιωπηλό, το σκληροκέλυφο, που μέσα του όμως κρύβει μια υγρή μαλακιά ψίχα, την Ψυχή του! Τόσο τρυφερή κι ευαίσθητη που πρέπει να την καλύπτει το σκληρό καύκαλο για να μην διαλυθεί!

Φέτος, στο σωτήριο 2020 κάνατε τα γενέθλια σας πάνω στην πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του καλοκαιριού. Ο Ήλιος έχασε το φως του και το Σύμπαν αποσυντονίστηκε, τόσο όσο για να καταλάβετε πως αυτή θα είναι μια διαφορετική χρονιά για εσάς. Μια Νέα Σελήνη, Ηλιακή Έκλειψη, που θα σας συνοδεύσει μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας… Εκτός από τον Ήλιο στο δικό σας ζώδιο και ο Ερμής που σιγά – σιγά προχωρά για να συναντήσει σε αντίθεση τους σκληρούς , τους ανάλγητους, Κρόνο και Πλούτωνα. Ο Ερμής στον Καρκίνο έχει συναισθηματική νοημοσύνη , παρορμητική με κρίση απόλυτα προσωπική και στις σκληρές του όψεις μπορεί να εκτονώσει άτσαλα κάθε συσσωρευμένη πίκρα, μνησικακία ίσως και θυμό που θα βρουν πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθούν.

Χρόνια σας πολλά ευαίσθητοι Καρκίνοι μου που ξεγελάτε πολύ καλά αυτούς που δεν σας έχουν μελετήσει, γιατί σας νομίζουν αδύναμους και υποχωρητικούς και πιστεύουν πως το ανάποδο περπάτημα σας είναι ένδειξη δειλίας. Κυβερνήτης σας είναι η Σελήνη, αυτή η κυκλοθυμική, καπριτσιόζα κυρά του Ουρανού με την ευμετάβλητη ψυχολογία και την μεγάλη διαίσθηση.Τα φεγγάρια του Καρκίνου, το ολοκαίνουργιο στις 21 του Ιούνη, της Ηλιακής Έκλειψης και το ολοστρόγγυλο της 5ης Ιουλίου, της Σεληνιακής Έκλειψης, θα φέρουν μαζί τους μέρες ζεστές και νύχτες μακριές. Μέρες και νύχτες σαν κι αυτές που οι άνθρωποι γίνονται αλαφροΐσκιωτοι και τα μυστικά παύουν να είναι μυστικά!

1ο Δεκαήμερο 21 – 30 Ιουνίου

Η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του καλοκαιριού, αυτή του Θερινού Ηλιοστασίου ακριβώς πάνω στον Ήλιο σας, ακριβώς πάνω στο πνεύμα, στην προσωπικότητα… στο Όλον σας! Το δικό σας κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει και θα ξεπροβάλλουν από μέσα όλα τα κρυφά και έρποντα που καμωνόσασταν πως είχατε ξεχάσει την ύπαρξη τους.
SOS οι Καρκίνοι της πρώτης στιγμής, 21, 22 Ιουνίου που παίρνετε όλο το βάρος της Έκλειψης στους ώμους σας. Απέραντα προσεχτικοί σε ότι αφορά την υγεία, την εργασία, την ακίνητη και κινητή περιουσία, αλλά και τα ανδρικά πρόσωπα της ζωής σας αφού ο Ήλιος αντιπροσωπεύει πάντα την αρσενική αρχή. Ισχύει φυσικά για Ωροσκόπους, Μεσουρανήματα και προσωπικούς πλανήτες από 00 – 02 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.
Ιδιαιτέρως ευάλωτοι με Μεσουράνημα στις συγκεκριμένες μοίρες όπου θα πρέπει να είναι αυξημένη η προσοχή, γιατί καραδοκεί η πιθανότητα να βαλθεί η δημόσια εικόνα σας ή και δεχθεί αναπάντεχα εχθρικά πυρά…

2ο Δεκαήμερο 1- 10 Ιουλίου

Η δεύτερη Σεληνιακή Έκλειψη του καλοκαιριού στο δικό σας δεκαήμερο! Με την Ψυχή σας θα παίξει το Σύμπαν! Θα προσπαθήσει να σας τεστάρει για να του αποδείξετε τα όρια σας. Οπλιστείτε με δύναμη και ενεργοποιήστε την απίστευτη μνήμη σας. Θυμηθείτε… Θυμηθείτε τι σας είχε φέρει ο Ιανουάριος του 2019 στην αρχή του, και τι σας είχε ξαναφέρει ο Απρίλιος του ίδιου έτους. Τα χνάρια αυτά θα ξυπνήσει η Πανσέληνος Έκλειψη και ότι είχε μείνει τότε στη μέση τώρα θα το ολοκληρώσει, ή θα το αποτελειώσει.
SOS οι Καρκίνοι 4, 5, 6 Ιουλίου με το βάρος της Έκλειψης στους ώμους σας και στην Ψυχή σας. Βάρος, βάρος ασήκωτο, αλλά και διαίσθησή που θα λειτουργεί στο έπακρο. Μπορεί να πληγώσετε, μπορεί να πληγωθείτε με μεταφορικό αλλά και φυσικό τρόπο. Η Σελήνη είναι πάντα η θηλυκή αρχή, γι’ αυτό θα χρειαστεί να δείξετε αυξημένη φροντίδα και προσοχή στα γυναικεία πρόσωπα της ζωής σας. Ισχύει φυσικά για Ωροσκόπους, Μεσουρανήματα και προσωπικούς πλανήτες από 13- 15 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

3ο Δεκαήμερο 11 – 22 Ιουλίου

Είστε εσείς οι πιο ‘’ταλαιπωρημένοι’’ Καρκίνοι από όλους! Ότι και να πείτε έχετε δίκιο. Όσο και να παραπονεθείτε και πάλι δίκιο έχετε. Έχετε αντέξει Κρόνο, έχετε αντέξει Πλούτωνα, έχετε αντέξει και Δία γιατί στην περίπτωση σας δεν έδρασε ανακουφιστικά, απλώς διόγκωσε τα προβλήματα που συνάντησε στο διάβα του.
SOS οι γεννημένοι 14, 15, 16 με τον Πλούτωνα και το Δία ακριβώς απέναντι σας, αλλά και οι 20, 21, 22 Ιουλίου με τον Κρόνο σε αντίθεση. Οι δυνατοί του Σύμπαντος σας έχουν περικυκλώσει και εσείς με το καβουρίσιο σας καύκαλο θα περιχαρακώσετε τα συναισθήματα σας , θα τα σκληρύνετε και δεν θα τους επιτρέψετε να βγουν στην επιφάνεια. Αυτό θα γίνει αργότερα, το Δεκέμβριο, που ο Κρόνος και ο Δίας θα έχουν περάσει για τα καλά στον Υδροχόο. Τότε που θα συνειδητοποιήσετε πως αντέξατε και βγήκατε παλικάρια, τότε θα αφήσετε τα συναισθήματα και τα δάκρυα σας ελεύθερα…

Ο Καρκίνος είναι ένας μικρός σκορπιός και δεν ξεχνά, αλλά σε αντίθεση με το ζώδιο του Σκορπιού δεν ψάχνει την εκδίκηση στην αδυναμία του αυτή να λησμονήσει .Ψάχνει την συναισθηματική δικαίωση, την συναισθηματική αποκατάσταση και αν αυτό επιτευχθεί και πάλι δεν ξεχνά! Το ζώδιο του Καρκίνου είναι πάνω από όλα το ζώδιο της μνήμης, της λατρείας σε κάθε τι παλιό, παραδοσιακό, αυθεντικό που περιέχει μέσα του τις σταλαγματιές του χρόνου, είναι το ζώδιο της μητέρας, της γιαγιάς, της εστίας, της πατρίδας. Είναι η Μάνα που θέλει να φροντίσει, να αγκαλιάσει, να αγαπήσει χωρίς όρους τα παιδιά της. Ο Καρκίνος είναι ζεστό ψωμί στο τραπέζι, είναι τσουκάλι στη φωτιά και αν γκρινιάζει λίγο, είναι γιατί πασχίζει να δουν και οι άλλοι μέσα από τα ρομαντικά του μάτια τις αξίες του παρελθόντος πάνω στις οποίες χτίζει το μέλλον. Ο Καρκίνος είναι μητρότητα, είναι το ένστικτο της προστασίας του αδύναμου, είναι το κουκούλι που προστατεύει το έμβρυο, είναι ο ομφάλιος λώρος που το τροφοδοτεί. Κάθε τι που αφορά στις αναμνήσεις της καρδιά μας, είναι το καρκινίσιο κομμάτι που όλοι έχουμε μέσα μας… πάντα κάπου θα υπάρχει ο τέταρτος οίκος στο γενέθλιο χάρτη μας.

Ο Καρκίνος είναι η Ψυχή ! Η Ψυχή αυτή που δεν ξεχνά αυτά που εμείς ξεχνάμε ή αυτά που καμωνόμαστε πως έχουμε ξεχάσει… είναι η συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων, η συλλογική μνήμη όλων των ενσαρκώσεων, είναι η συλλογική μνήμη της ”Μάζας”. Πανανθρώπινα σύμβολα όπως ο Nelson Mandela και ο 14ος Δαλάι Λάμα γεννήθηκαν κάτω από τον αστερισμό του Καρκίνου ! Άνθρωποι που μπορούν να είναι τόσο μαλακοί όσο και σκληροί, τόσο ειρηνιστές όσο και πολεμιστές, τόσο αθώοι όσο και ένοχοι , άνθρωποι που μπορούν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους αλλά και τέρμα στη ζωή των άλλων! Ογκόλιθοι ταλέντου όπως ο Ernest Hemingway, o Robin Willias αλλά και πρόσφατα ο Anthony Bourdain ακολούθησαν το ίδιο μονοπάτι… Σας φαίνεται περίεργο Καρκίνοι μου; Μην τρομάξετε, μα το ζώδιο των serial killers είναι το δικό σας! Μήπως έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να σας δουν με άλλα μάτια αυτοί που συνήθως λένε ”τα καημένα τα Καρκινάκια;”

Όταν δεν μπορείς να ξεχάσεις και μέσα σου βράζουν οι μνήμες είναι σαν να κουβαλάς μια ”κατάρα” , μια πληγή που δεν μπορεί να κλείσει. Έχεις γεννηθεί Καρκίνος και θυμάσαι κάθε στιγμή της παιδικής σου ηλικίας, της εφηβικής, της φοιτητικής. Κάθε τι που σε έκανε να χαρείς και κάθε τι που σε έκανε να θυμώσεις, κάθε τι που σε πλήγωσε…
Θυμάσαι… θυμάσαι και φυλάς με φροντίδα κουτάκια αναμνήσεων καλά κλειδωμένα…
Φυλάς παλιές φωτογραφίες…
Φυλάς παλιά λευκώματα και αποξηραμένα τριαντάφυλλα…
Φυλάς βότσαλα από καλοκαιρινές διακοπές που μυρίζουν ακόμη αλμύρα…
Φυλάς το πρώτο δοντάκι που άλλαξε η κόρη σου…
Φυλάς την πρώτη τούφα από τα μαλλάκια του γιου σου… φυλάς… φυλάς…
Δεν ξεχνάς και φυλάς, γιατί είσαι κάβουρας με μαλακιά Ψυχή και σκληρό τσόφλι και βαδίζεις προς τα πίσω, πολύ πίσω… εκεί που άρχισαν όλα… εκεί που πρωτομύρισες το άρωμα της ζωής.

Ο Jan Baptist Grenui ο ήρωας του Patrick Suskind, Καρκίνος ήταν… και έτσι ξεκινάει η ζωή ενός κατά συρροήν ” δολοφόνου” που δεν σκότωνε γιατί ήταν εγκληματίας ,αλλά γιατί αδυνατούσε να λησμονήσει αυτό που τον έκανε να πρωτοαισθανθεί άνθρωπος. Εγκληματούσε για να γαληνέψει την ταραχή της Ψυχής, της Μνήμης, της Ανάμνησης…
Ο Jan Batist Grenui γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1738 το ξημέρωμα, στα λασπόνερα, πίσω από τους πάγκους της ψαραγοράς του Παρισιού. Σε όλη του τη ζωή έψαχνε το τέλειο άρωμα, αυτό που δεν μπορούσε να ξεχάσει πως μύρισε κάποτε.
Ένα μωρό εγκαταλειμμένο μέσα στις λάσπες της ψαραγοράς του Παρισιού με τη μυρωδιά της μνήμης και της αμνησίας μιας μάνας που το άφησε να πεθάνει.
Γιατί ο Καρκίνος είναι μυρωδιές, είναι τα αρώματα που ποτέ δεν λησμονάμε… Αυτόν τον ήρωα τον συμπονάω πολύ …

Καρκίνοι μου χρόνια σας πολλά!!!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!