Γλυκά & Παγωτά
Γλυκό Σταφύλι: Ένα γλυκό του κουταλιού που γίνεται πολύ εύκολα
Το γλυκό σταφύλι είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό του κουταλιού! Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε το αγαπημένο αυτό φρούτο με τις πολλές βιταμίνες και τον χειμώνα.
Το γλυκό σταφύλι είναι μια πολύ απολαυστική και νόστιμη εκδοχή για να απολαμβάνετε το φρούτο και τον χειμώνα, εάν είναι ένα από τα αγαπημένα σας!
Η εποχή των φθινοπωρινών φρούτων θα περάσει, ίσως όμως θέλετε κάποια από αυτά να τα γεύεστε και κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα ως γλυκό του κουταλιού.
Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να συντηρήσετε και τα φθινοπωρινά φρούτα στην γλυκιά τους μορφή. Ο βασιλιάς αυτών των γλυκών βέβαια και το πιο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού είναι τοFEATURED σταφύλι!
Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε γλυκό σταφύλι μέσα από μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή του Γιώργου Τσούλη.
Ποσότητα υλικών για δύο βάζα γλυκού.
Υλικά
1 κιλό σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια (σταφίδα)
750 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά)
100ml νερό
1 λεμόνι (τον χυμό του)
Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά
Προετοιμασία & Εκτέλεση
1. Αρχικά παίρνουμε τα δύο βάζα που θα φυλάξουμε το γλυκό και τα αποστειρώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Πλένουμε και σουρώνουμε πολύ καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5’.
4. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τα σταφύλια μαζί με την αρμπαρόριζα και τα σιγοβράζουμε για 35-40’.
5. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε κάθε τόσο απαλά.
Κατά το βράσιμο των σταφυλιών στην επιφάνεια βγαίνει αφρός. Προσέχουμε να αφαιρούμε τακτικά τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα ή κουτάλι.
6. Στα τελευταία 5’ βρασίματος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει μαζί με το λεμόνι για 5 λεπτά.
7. Μόλις το γλυκό μας πήξει και είναι έτοιμο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
8. Αδειάζουμε προσεκτικά το γλυκό στα αποστειρωμένα βαζάκια.
9. Απολαμβάνουμε και σερβίρουμε το γλυκό όταν έχει κρυώσει πολύ καλά!