Γλυκά & Παγωτά

Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη, δροσερό και εύκολο (+ video)

Συντάκτης  | 

Αυτό το γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα και με λίγα υλικά. Χρειάζεστε μόνο ζελέ, γιαούρτι και μπισκότα.

Το γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη με γεύση φράουλα που σας κάνω εδώ, είναι ένα πεντανόστιμο και φανταστικό  γλυκάκι. Θα το λατρέψετε και θα θέλετε να το κάνετε όλο το καλοκαίρι, συνέχεια!

Υλικά 

Για τη βάση

250 γρ μπισκότα χωρίς ζάχαρη

120 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

1 kg γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 φακ. ζελέ χωρίς ζάχαρη (ότι γεύση σας αρέσει)

150 ml καυτό νερό

300 ml πολύ κρύο νερό

Για την επικάλυψη

1 φακ. ζελέ χωρίς ζάχαρη (ότι γεύση σας αρέσει)

200 ml καυτό νερό

300 ml πολύ κρύο νερό

Τούρτα Παγωτό Cheesecake σε 5′ λεπτά

 

Εκτέλεση 

Για τη βάση

1) Λιώνουμε το βούτυρο

2) Θρυμματίζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ ή σε μια σακούλα με τον πλαστή, μέχρι να γίνει σκόνη.

3) Ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με το μπισκότο μέχρι να βραχεί όλο το μπισκότο. 4) Στρώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24-26 εκ.

5) Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

Για την κρέμα 

1) Σε ένα σκεύος βάζουμε το ζελέ της αρεσκείας μας -χωρίς ζάχαρη- και ρίχνουμε τα 150 ml καυτό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ.

2) Προσθέτουμε τα 300 ml κρύο νερό.

Στο νερό, για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε 200 ml παγωμένο νερό και 100 γρ παγάκια. Τα βάζουμε αρχικά μαζί σε ένα σκεύος και  αφήνουμε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια. Έπειτα το ρίχνουμε στο ζελέ πολύ παγωμένο.

 

3) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το ανακατεύουμε ελάχιστα με το σύρμα.

4) Προσθέτουμε το κρύο (πλέον) μείγμα ζελέ σε τρεις δόσεις, ενώ ανακατεύουμε  ταυτόχρονα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία, βελούδινη κρέμα.

5) Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα με το μπισκότο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε την φόρμα πάλι στο ψυγείο και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες. Σε αυτό τον χρόνο πρέπει η κρέμα μας να έχει σφίξει.

Όσο περισσότερες ώρες μείνει η κρέμα στο ψυγείο τόσο το καλύτερο.

Όταν έχει κρυώσει πλήρως το γλυκό και έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα (το ελέγχουμε  ακουμπώντας ελαφρά ένα κουτάλι ή το δάχτυλο μας επάνω στην κρέμα) ετοιμάζουμε το ζελέ της επικάλυψης.

Αφράτο σπιτικό παγωτό μόνο με 3 υλικά (+video)

Για το ζελέ επικάλυψης 

1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζελέ και το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ και προσθέτουμε το πολύ κρύο νερό (και εδώ μπορούμε να βάλουμε παγάκια αντί για ένα μέρος νερού).

2) Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα του ζελέ βγάζουμε την φόρμα με το γλυκό από το ψυγείο.

3) Με πολύ προσοχή και πάρα πολύ αργά, ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στην κρέμα του  γλυκού το ζελέ.

Tip

Για να μην μας τρυπήσει η κρέμα, αναμιχθεί το ζελέ μαζί της και μας τη χαλάσει,  παίρνουμε ένα κουτάλι. Το γυρίζουμε ανάποδα και με τη βοήθεια της ανάποδος πλευράς του κουταλιού ρίχνουμε πάνω από την κρέμα το ζελέ.

4) Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ (περίπου άλλη 1 ώρα).

Κόβουμε το γλυκό μας και το απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία !

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!