Τρικαλινή Παράδοση
 

Διατροφή

Για να μην γίνουμε… «Τι κάνεις; Κιλά, εσύ; Κιλά και εγώ!»

Συντάκτης  | 

Τα κιλά μας είναι από αυτά τα στοιχεία που βλέπουμε τις περισσότερες φορές να αυξάνονται όταν μένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο σπίτι.   

Από την Παρασκευή Παλάτου / Διαιτολόγο-Διατροφολόγο

Πριν από λίγους μήνες είχα δει αυτό το post. Δε θυμάμαι που, αλλά γέλασα πολύ! Να όμως που ήρθε ο καιρός αυτή η μικρή «αστεία» συνομιλία, να είναι πολύ εύκολο να γίνει η πραγματικότητα όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου.

 

Για όλους είναι δύσκολη αυτή η περίοδος του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’. Άπλετος χρόνος για “σκότωμα” και το τσιμπολόγημα τρόπος διαφυγής για τους περισσότερους. Να μην πιάσω το μαγείρεμα… Προσωπικά, από πολυάσχολη επαγγελματίας βρέθηκα βασίλισσα της κουζίνας. Ετοιμάζοντας καθημερινά όχι μόνο το φαγητό της οικογένειας, αλλά και πολλά άλλα. Πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι περισσότερες επαγγελματίες ταυτίζεστε.

Το θέμα όμως είναι, ότι όλα αυτά που ετοιμάζουμε κάποιος θα τα φάει. Ποιόοοος; Φυσικά εμείς και η οικογένεια μας!

Ο κίνδυνος να βγούμε από αυτήν την καραντίνα «τροφαντοί» είναι πολύ μεγάλος.

Ως διατροφολόγος, γυναίκα, αλλά και μαμά, έχω να σας προτείνω τα παρακάτω:

1) Προμηθευτείτε άφθονα φρούτα και λαχανικά.

2) Κάθε μέρα πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι σας 1-2 διαφορετικές σαλάτες (επαρκή στην  πρόσληψη φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων).

3) Τα απογεύματα φτιάξτε όμορφες και νόστιμες φρουτοσαλάτες. Στολίστε το πιάτο ώστε να είναι δελεαστικό για μικρούς και μεγάλους. Ενισχύστε τη γλύκα με μέλι και κανέλα. Ακόμη και με ζάχαρη ( 1-2 κ.γ. δε θα μας παχύνουν). Από το να τσιμπήσουμε το κέικ, μια σοκοφρετίτσα ή ένα μπισκοτάκι,  είναι πολύ καλύτερο. Δε λέω, ωραία και τα παραπάνω, αλλά αν έχουμε γεμίσει την κοιλιά μας με φρούτα, το να φάμε ένα μπισκοτάκι δε θα πειράξει!

4) Πολύ βασικό είναι να συνεχίσουμε την κίνηση! Όσο και να περιορίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά, εάν ο καναπές έχει πάρει το σχήμα του σώματός μας, η αύξηση βάρους είναι δεδομένη. Βάλτε ένα βίντεο γυμναστικής και κουνηθείτε!

Εάν έχετε παιδιά χορέψτε μαζί τους και αφήστε τα να σας παρασύρουν σε παιχνιδιάρικους και ωραίους ρυθμούς και δικές τους κινήσεις. Το ξαναλέω, εύκολο δεν είναι, αλλά όχι ακατόρθωτο!

Το καλύτερο δε, το άφησα για το τέλος…

Κάθε φορά που η… βαρεμάρα σας οδηγεί στο ψυγείο ή το ντουλάπι, κάντε στον εαυτό σας την κλασική ερώτηση. Πεινάω πραγματικά ή απλά βαριέμαι;

Εάν βαριέμαι, το να φάω τα πάντα θα το αλλάξει;

Αυτά από μένα, με πολύ αγάπη! Και να θυμάστε, διαιτολόγοι ή όχι, όλοι όταν πρέπει να μένουμε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο καζάνι βράζουμε και συμπεριφερόμαστε το ίδιο!

Να είστε όλοι και όλες καλά!!!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.