Σαλάτες & Ορεκτικά

Γερμανική πατατοσαλάτα με μπέικον

Συντάκτης  | 

γερμανική πατατοσαλάτα

Η γερμανική πατατοσαλάτα είναι μια σαλάτα που μπορούμε να απολαύσουμε κρύα ως συνοδευτικό, αλλά και ζεστή ως κυρίως γεύμα!

Την γερμανική πατατοσαλάτα την συναντάμε και σε όλα τα πανηγύρια της Γερμανίας. Με  τιμητική εμφάνιση τον Οκτώβριο στα Oktoberfest (γιορτή του Οκτωβρίου) και τα Kartoffelfest (γιορτή της πατάτας).

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Στην Ελλάδα, οι πατατοσαλάτες, είναι λύση τόσο στις περιόδους νηστείας όσο και σε περιόδους διατροφής. Συνήθως τις συναντάμε με ελαιόλαδο και ωμά ή βραστά λαχανικά.

Η συνταγή που σας έχουμε εδώ όμως είναι αρκετά διαφορετική. Αφού αναμιγνύει λαχανικά, σως αλλά και μπέικον με έναν μοναδικό τρόπο. Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει στο πιάτο όλη την δροσιά που χρειάζεται.

Παντζάρια σαλάτα: Μια πανεύκολη συνταγή

Αυτή η πατατοσαλάτα, παρασκευάζεται από βραστές πατάτες, μια ποικιλία πρόσθετων συστατικών όπως μπέικον και κρεμμύδια και dressing.

Συνήθως αντιμετωπίζεται ως ορεκτικό ή γαρνιτούρα, αλλά μπορούμε να την απολαύσουμε και ως κυρίως πιάτο. Αρέσει σε όλους και έτσι η διαχρονικότητα αλλά και η παγκοσμιότητα της είναι αξιοσημείωτη!

Υλικά

4 μέτριες  πατάτες

4 φέτες μπέικον

½ κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (1 λίτρο νερό βραστό με έναν κύβο)

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Για την σος

2 κτσ μουστάρδα ντιζόν

4 κτς μαγιονέζα

1 κτσ λευκό ξύδι

3 κτσ νερό

2 κτσ ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στον ζωμό κοτόπουλου, βράζουμε τις πατάτες μας ξεφλουδισμένες και σε φέτες.

Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Όσο είναι στο σουρωτήρι, τρίβουμε το σκόρδο και αλατίζουμε.

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το μπέικον, κομμένο σε καρέ, για ένα δύο λεπτά. Σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα ελαία του και να νοστιμίσει.

Το αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε καρέ. Μέχρι να μαγειρευτεί και να  γυαλίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ή μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Φτιάχνουμε τη σος βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι το λάδι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι και το νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την σάλτσα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά καλά.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό και πράσινο μέρος) και γαρνίρουμε από πάνω την σαλάτα.

Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!