Σαλάτες & Ορεκτικά

2 ιδιαίτερες καλοκαιρινές σαλάτες: Mexikana & Mountain

Συντάκτης  | 

καλοκαιρινές σαλάτες Mexikana Mountain

Παρακάτω σας προτείνουμε δυο πεντανόστημες καλοκαιρινές σαλάτες, μια πικάντικη “Μεξικάνα” και μια δροσερή “Mountain” !

Οι καλοκαιρινές σαλάτες Mexikana και Mountain μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν πλήρες γεύμα όταν βρισκόμαστε στις διακοπές μας, αλλά και σε καθημερινή βάση. Γίνονται εύκολα και γρήγορα για μεσημεριανό ή βραδινό, τους ζεστούς μήνες του χρόνου.

Σαλάτα “Mexikana”

Με φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο.

Υλικά

• Ντοματίνια

• 1 ολόκληρο καλαμπόκι βρασμένο ή 1 κονσέρβα καλαμπόκι

• 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες ή σε κύβους

• 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) ή Φλωρίνης

• Φασόλια μαυρομάτικα (βρασμένα)

• Φασόλια μαύρα (βρασμένα)

• Φασόλια κόκκινα (κονσέρβα)

• 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους

• Κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένο)

• 1 λάιμ (τον χυμό του)

• Ζωμό λαχανικών (προαιρετικό)

• Λίγο ελαιόλαδο

• Κόκκινη γλυκιά πιπεριά σκόνη)

• Κόκκινο πιπέρι Καγιέν ή τσίλι (προαιρετικό)

• Αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά που χρειάζονται βράσιμο και τα στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό να ζεσταθεί και διαλύουμε μέσα τον ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια ελαφρά αλατισμένα και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι (καλά στραγγισμένα) το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και την πιπεριά (ψιλοκομμένη). Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν καλά όλα τα υλικά τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, τα φασόλια και τον κόλιανδρο.

Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε πάλι, ελαφρά αυτή τη φορά.

6 καλοκαιρινά ροφήματα για δροσιά και… κοιλιά-σανίδα

Σαλάτα “Mountain”

Mε ρόκα, μύρτιλλα και σος μελιού.

καλοκαιρινές σαλάτες Mexikana Mountain

Υλικά (για 2 άτομα)

• 1/2 ματσάκι ρόκα

• 1/2 μικρό μαρούλι

• 1/2 λόλα κόκκινη

• 8 ντοματάκια κομμένα στη μέση

• 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα ή αποξηραμένα μύρτιλλα

• 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι ή καρυδόψυχα

• 120 γρ. λευκό τυρί (προαιρετικό)

Για τη σος

• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

• Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Παίρνουμε ένα μπολ και κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα της σαλάτας με το χέρι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ντοματίνια, μύρτιλλα, κουκουνάρι/καρύδι και το τυρί και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την σος αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά της.

Περιχύνουμε την σαλάτα με την σος μελιού και σερβίρουμε.

Τις καλοκαιρινές σαλάτες Mexikana και Mountain είμαστε σίγουροι πως θα τις λατρέψετε.

Καλή σας όρεξη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *