Ψάρια & Θαλασσινά

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο, σαλτσα μουσταρδας και λεμόνι

Συντάκτης  | 

Οι γαρίδες είναι ένας εκπληκτικός μεζές που όταν μαγειρεύονται με ούζο και σάλτσα μουστάρδας είναι απλά υπέροχες. Αυτή η συνταγή είναι για ένα αλλιώτικο σαγανάκι γαρίδας, με μουστάρδα και λεμόνι.

Οι γαρίδες είναι ένας εκπληκτικός μεζές που όταν μαγειρεύονται με ούζο και σάλτσα μουστάρδας είναι απλά υπέροχες. Αυτή η συνταγή είναι για ένα αλλιώτικο σαγανάκι γαρίδας, με μουστάρδα και λεμόνι. Γίνονται πολύ ζουμερές και  σε λιγότερο από 10 λεπτά. Με κάθε μπουκιά απολαμβάνεις  πυροτεχνήματα γεύσης!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Οι γαρίδες θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα για να παραμείνουν ζουμερες και μαλακές. Μόλις 2 λεπτά μαγείρεμα αρκούν για να απογειώσουν την γεύση της γαρίδας.

Εάν μαγειρευτούν περισσότερο θα χάσουν όλη την νοστιμιά αλλά και τα πολύτιμα ζουμάκια τους. Εάν μαγειρευτούν περισσότερη ώρα, γίνονται σκληρές και στεγνές.

* Κρατήστε τις φούντες από το φινόκιο για να γαρνίρετε τις γαρίδες στο πιάτο.

Υλικά

400 γραµ. γαρίδες

1 ρίζα φινόκιο

2 κσ ελαιόλαδο 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι

Αλάτι

Πιπέρι

30 ml ούζο

2 κσ μουστάρδα

Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Εκτέλεση

Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.

Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και να ροδίσει. Έτσι θα βγάλει όλη του την γλύκα και όλα τα αρώματα του.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις γαρίδες στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες είναι έτοιμες.

Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.

Σβήνουμε το φαγητό με το ούζο και ανακατεύοντας αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.

Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και περιχύνουμε τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε τις γαρίδες μέχρι να «ντυθούν» με την σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά.

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αραιώσει η σάλτσα μουστάρδας αν την θέλουμε πιο αραιή και ζουμερή.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο.

Σερβίρουμε τις γαρίδες με το φινόκιο αμέσως με ούζο και παγάκια ή ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Είναι ένα φανταστικό και εύκολο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!