Κρέας
Σούπα μανιταριών βελουτέ με καπνιστό ψαρονέφρι
Από τον Κώστα Παπατέγο |
Μία πολύ όμορφη σούπα με μανιτάρια βελούδινη, εύκολη και πεντανόστιμη…
Σούπα μανιταριών βελουτέ με καπνιστό ψαρονέφρι
Υλικά:
● 1 ξερό κρεμμύδι
● 1 πακέτο μανιτάρια άσπρα
● 1 πακέτο μανιτάρια Portobello
● 20 γρ. ψαρονέφρι καπνιστό
● 50 γρ. βούτυρο
● Ζωμός κοτόπουλο
● Αλάτι
● Πιπέρι
● 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στους 120 °C σε προθερμασμένο φούρνο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Έπειτα, το πολτοποιούμε με ένα μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα να βράσουν.
Στη συνέχεια, σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε το ψαρονέφρι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Λία Τσιούκα
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!