Κρέας

Κοτόπουλο Teriyaki

Συντάκτης  | 

Κοτόπουλο Teriyaki

Από τον Κώστα Παπατέγο Κώστας Παπατέγος

Teriyaki είναι μία τεχνική μαγειρέματος, η οποία χρησιμοποιείται στην Ιαπωνική κουζίνα για ψητά κρεατικά ή ψαρικά, βουτηγμένα σε γλυκιά μαρινάδα σόγιας.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε κοτόπουλο με σάλτσα Teriyaki και διάφορα λαχανικά, μία νόστιμη και εύκολη συνταγή…

 

 

 

Κοτόπουλο Teriyaki

Κοτόπουλο Teriyaki 1

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
3 κομματάκια μπρόκολο
1 μανιτάρι άσπρο
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 σάλτσα Teriyaki
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σησαμέλαιο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά μας ζουλιέν και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να προθερμανθεί.

Στην πορεία, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε και τα κομμένα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε μαζί για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζωμό κοτόπουλο. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα Teriyaki και 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο και τα αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσουν και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορούμε να το γαρνίρουμε με noodles η ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Λία Τσιούκα

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *