Γλυκά & Παγωτά

Εύκολο Γιαουρτογλυκό σε 5 λεπτά (+video)  

Συντάκτης  | 

Σε αυτή τη συνταγή για ένα φανταστικό «γιαουρτογλυκό», σας έχω μια από τις καλύτερες συνταγές που έχουμε δείξει ποτέ!

Ένα γιαουρτογλυκό εύκολο, μόλις σε 5 λεπτά, άντε και… 1-2 λεπτά παραπάνω εάν βάλεις την επικάλυψη που σου δείχνω και όχι μια απλή μαρμελάδα. Είναι απλά φανταστικό!

Υλικά

Για το γλυκό

200 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά (κρύα)

800 γρ στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ ζαχαρούχο γάλα

1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ανάμεικτα (βανίλια & σοκολάτα)

Για την επικάλυψη

Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση

1) Σε ένα κρύο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ. Χτυπάμε τόση ώρα, μέχρι να γίνει μια ωραία λευκή σαντιγί που θα στέκεται.

Εάν θέλουμε να το κάνουμε χωρίς μίξερ μπορούμε να την χτυπήσουμε δυνατά με ένα κρύο σύρμα χειρός.

2) Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

3) Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί και ανακατεύουμε όλο το μείγμα απαλά με μια σπάτουλα.

4) Παίρνουμε τα μπισκότα και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια, με τα χέρια μας, πάνω από το μπολ. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά με μια σκληρή σπάτουλα, ώσπου να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.

5) Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ και το πιέζουμε ώστε να είναι λεία η επιφάνεια του.

6) Βάζουμε την φόρμα για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη ή για 30′ στο ψυγείο, ώστε να παγώσει λιγάκι και να σφίξει.

7) Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο εάν θέλουμε το επικαλύπτουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας (για πιο γρήγορα).

Εάν προτιμάτε κάτι πιο νόστιμο και ιδιαίτερο, φτιάξτε απλά αυτή την τέλεια και εύκολη επικάλυψη που σας δείχνω παρακάτω!

Υλικά

1 κομπόστα βύσσινο

1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1) Ρίχνουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κορν φλάουρ (αφού πρώτα  διαλύσουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το υγρό της κομπόστας). Βάζουμε το κατσαρολάκι επάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι έως ότου δέσει το μείγμα και «χαθεί» το κορν φλάουρ. Πρέπει η επικάλυψή μας να αρχίσει να πήζει λίγο και να αποκτήσει ένα ωραίο γυαλιστερό χρώμα!

2) Ρίχνουμε την επικάλυψη σε ένα παγωμένο πιάτο και την αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να μειωθεί η θερμοκρασία ή να κρυώσει.

3) Έπειτα βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό μας και απλώνουμε από πάνω την επικάλυψη.

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!