Γενικά

Εμβόλιο για Κορονοϊό: Θετικά αποτελέσματα από Οξφόρδη

Συντάκτης  | 

εμβόλιο

Ένα εμβόλιο, που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, έχει δείξει πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Ένα εμβόλιο κορονοϊού, που δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc, έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στις πρώιμες δοκιμές σε ανθρώπους. Αυτό είναι ένα σημάδι προόδου στην ανάγκη δημιουργίας εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού, γράφουν τα ξένα μέσα.

Από τα πρώτα αποτελέσματα, το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων και ανοσοποιητικών Τ-κυττάρων που στοχεύουν στον ιό.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

“Βλέπουμε πολύ καλές ανοσολογικές αντιδράσεις, όχι μόνο για την εξουδετέρωση αντισωμάτων αλλά και για τα Τ-κύτταρα”, δήλωσε ο Adrian Hill, επικεφαλής του Ινστιτούτου Jenner της Οξφόρδης, σε συνέντευξή του. “Τονώνουμε και τους δύο βραχίονες του ανοσοποιητικού συστήματος.”

Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν προσεκτικά, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να τερματίσουν την πανδημία. Αυτή έχει σκοτώσει περισσότερους από 600.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα και πυροδότησε οικονομική αναταραχή από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη η Moderna Inc., μια αμερικανική εταιρεία, κυκλοφόρησε αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου που έδειξε ότι το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.

Το σημείο “κλειδί” για το εμβόλιο

Παρόλο που η τόνωση της παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, θεωρείται σημαντικό πρώιμο βήμα στη δοκιμή.

Τα αποτελέσματα από δοκιμές σε ζώα είχαν ήδη δείξει ότι οι δοκιμές της Oxford-AstraZeneca προκάλεσαν ανοσοαπόκριση. Σε όλο τον κόσμο, περίπου 160 εμβόλια κορονοϊού βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές τελικού σταδίου. Η AstraZeneca δήλωσε ότι ενδέχεται να αρχίσει να χορηγεί δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο.

“Όσα περισσότερα εμβόλια, τόσο το καλύτερο”

“Θέλουμε και άλλες εταιρείες να έχουν εμβόλια που λειτουργούν, επειδή ο κόσμος θα πάρει περισσότερα εμβόλιο νωρίτερα”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Jenner της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με συμφωνία των ΗΠΑ με την Astra, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αρχίσουν να λαμβάνουν προμήθειες από τον Οκτώβριο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης συνάψει συμφωνία εφοδιασμού. Τη Δευτέρα, όμως, εξασφάλισε πρόσβαση σε πειραματικά εμβόλια άλλων εταιριών. Αυτό, για να συγκεντρώσει αρκετές δόσεις για να καλύψει τον πληθυσμό των 66 εκατομμυρίων.

Η ομάδα της Οξφόρδης έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία. Αυτό το καταφέρνει χρησιμοποιώντας έναν αβλαβή ιό για να μεταφέρει μέρος του γενετικού υλικού του παθογόνου σε κύτταρα, ώστε να δημιουργήσει ανοσοαπόκριση.

Το προτεινόμενο εμβόλιο παράγεται από μια εξασθενημένη έκδοση ενός ιού κοινού κρυολογήματος που έχει αλλάξει γενετικά, ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί σε ανθρώπους.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!