Κήπος & Καλλιέργειες

Διαμόρφωση κήπου: Κάτι παραπάνω από το να φυτεύεις μόνο λουλούδια

Συντάκτης  | 

διαμόρφωση του κήπου

Η διαμόρφωση κήπου είναι πολλά περισσότερα από το να φυτέψεις μερικά λουλούδια και θάμνους στην αυλή σου!

 

Σωστή διαμόρφωση κήπου σημαίνει ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου μπαίνεις με μεγάλη ευκολία και το αφήνεις με μεγάλη δυσκολία.

Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να εμπνευστείς…

Μπορεί να είναι μία κινηματογραφική ταινία, ένα εξωτικό λουλούδι ή ένα φυτό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Επίσης μπορεί να βρεις έμπνευση σε διαφορετικά στυλ κηπουρικής. Απλώς βρες τις ιδέες που αγαπάς και ξεκινά από κει.

Αρχικά επέλεξε λουλούδια που ευδοκιμούν στη γεωγραφική σου περιοχή. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμβουλευτείς το τοπικό φυτώριο. Επίσης μπορείς να προσλάβεις έναν επαγγελματία του είδους. Εκείνος θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις την τεχνική καθώς και τις παγίδες που πρέπει να αποφύγεις.

Με τη σωστή πληροφόρηση, εμπνευσμένες ιδέες και τον κατάλληλο επαγγελματία, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για να δημιουργήσετε ένα όμορφο περιβάλλον με πλούσια βλάστηση και να χρωματίσετε την αυλή σας με τα πιο υπέροχα χρώματα.

Χρήσιμες συμβουλές για τη διαμόρφωση του κήπου σας

Γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

diamorfosi-kipou

Έτσι, αφού έχετε ήδη ένα σχέδιο στο μυαλό σας και βρήκατε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να το κάνετε πραγματικότητα, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την μεταμόρφωση. Πριν κάνετε το επόμενο βήμα όμως, δείτε τις ακόλουθες συμβουλές για να αποφύγετε τα πιο πιθανά λάθη:

1. Να έχετε πάντα ένα σχέδιο

Χρειάζεται να γνωρίζετε τι θέλετε όταν συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία. Η σχέση δουλεύει καλύτερα όταν εκείνος γνωρίζει το στυλ και τις ανάγκες σας.

2. Μην συμπεραίνετε

Μην συμπεραίνετε ότι το τοπίο που θαυμάζετε στην αυλή του γείτονα θα είναι το κατάλληλο και για την δική σας αυλή. Ο καλύτερος σχεδιασμός κήπου είναι ο ασφαλής συνδυασμός  του φυσικού χώρου που διαθέτετε, του σπιτιού σας και των στοιχείων που ήδη υπάρχουν. Ο επαγγελματίας που συνεργάζεστε  θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για το καλύτερο σχέδιο που ταιριάζει σε αυτά που ήδη υπάρχουν στο χώρο σας.

διαμόρφωση του κήπου

3. Δεσμευτείτε

Οι πιο όμορφοι κήποι απαιτούν φροντίδα όλο το χρόνο. Φυσικά το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι εποχές ζωτικής σημασίας για την διαμόρφωση του κήπου, αλλά πρέπει η δέσμευση σας για διατήρηση της ομορφιάς του κήπου σας να είναι σταθερή για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

4. Προσπαθήστε για την ισορροπία

Μην αποφεύγετε την λειτουργικότητα για χάρη της ομορφιάς. Οι καλύτεροι κήποι έχουν άριστη ισορροπία αυτών των δύο στοιχείων. Οι επαγγελματίες θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να πετύχετε αυτή την ισορροπία.

5. Σκεφτείτε ένα σχέδιο κατάλληλο για το δικό σας σπίτι

Αποφύγετε να μπλοκάρετε το φυσικό τοπίο και βεβαιωθείτε ότι τα μεγέθη και τα στυλ είναι σωστά για το δικό σας σπίτι.

6. Χρησιμοποιήστε δέντρα και θάμνους για να οριοθετήσετε το σπίτι σας

Φυτέψτε θάμνους και δέντρα (προσοχή στην εξάπλωση του ριζικού τους συστήματος) για να οριοθετήσετε περιμετρικά τον χώρο του οικήματός σας.

7. Χρησιμοποιήστε ιστορικά στοιχεία σαν εστιακά σημεία

Για παράδειγμα ένα οικογενειακό κειμήλιο θα μπορούσε να αποτελέσει άριστο κεντρικό κομμάτι.

diamorfosi-kipou

8. Δρομάκια και μονοπάτια είναι απαραίτητα

Αν ο σκοπός σας είναι η δημιουργία ενός όμορφου κήπου, βεβαιωθείτε ότι τα δρομάκια και τα μονοπάτια είναι μέρος του σχεδίου. Έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον κήπο χωρίς να τον καταστρέφουν.

9. Μην ξεχνάτε τα έπιπλα

Οι πάγκοι, οι καρέκλες και γενικότερα τα έπιπλα, δημιουργούν το κατάλληλο μέρος για χαλάρωση.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *