Ζυμαρικά & Ζύμες
Barbie pasta: Πως θα φτιάξεις την πιο hot μακαρονάδα του 2023
H Barbie pasta είναι αναμφισβήτητα η πιο hot συνταγή του 2023! Πως μπορείς να φτιάξεις αυτή την πεντανόστημη μακαρονάδα.
Η Barbie pasta μπορεί να είναι μια από τις πιο trendy τάσεις αυτού του έτους, αλλά είναι και σούπερ υγιεινή!
Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple
Αν μένεις σε αυτόν τον πλανήτη και δεν είσαι κλεισμένος σε κάποια σπηλιά, τότε σίγουρα έχεις ακούσει και εσύ για την φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Barbie.
Από το καλοκαίρι του 2023 τα πάντα σχεδόν κυκλοφορούν στις αποχρώσεις του pink. Εκτός από την μόδα όμως που έχει επηρεαστεί κυρίως, δεν θα μπορούσε να μείνει τελείως ανεπηρέαστος και ο τομέας του φαγητού.
Γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε για εσάς μια υπερβολικά εύκολη, αλλά πολύ γευστική και εντυπωσιακή οπτικά, μακαρονάδα. Συν τοις άλλοις είναι και σούπερ υγιεινή!
Αποτελείτε από μια σάλτσα παντζαριού η οποία έρχεται και δένει τέλεια με οποιοδήποτε ζυμαρικό έχουμε στην κουζίνα μας. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε fusilli (βίδες).
Δοκιμάστε να την φτιάξετε με παιδιά και να είστε βέβαιοι πως οι μικροί σας σεφ θα εντυπωσιαστούν!
Υλικά
(για 2 μερίδες)
200 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 παντζάρια (ωμά ή προβρασμένα)
200 γρ γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Τριμμένη φέτα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τα παντζάρια.
Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τυχόν φύλλα και κορμό. Τα τυλίγουμε (τα σφραγίζουμε καλά) σε αλουμινόχαρτο αφού τα έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα παντζάρια σε προθερμασμένο φούρνο.
Στους 200 βαθμούς, για τουλάχιστον 1 ώρα και 10 λεπτά (αναλόγια με τον φούρνο).
Τα βγάζουμε και ελέγχουμε εάν ψήθηκαν μπήγοντας στα παντζάρια ένα μυτερό μαχαίρι.
Εάν δεν έχουν μαλακώσει τα αφήνουμε λίγο ακόμη.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
* Μπορούμε φυσικά τα παντζάρια και να τα βράσουμε ή για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία να τα αγοράσουμε έτοιμα βρασμένα.
Όση ώρα ψήνονται τα παντζάρια μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφού έχουν ετοιμαστεί τα παντζάρια τα ρίχνουμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο χυμό λεμονιού και νοστιμίζουμε με αλάτι.
* Δημιουργούμε το χρώμα που θέλουμε προσθέτοντας παραπάνω ή αφαιρώντας γιαούρτι.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
Ρίχνουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θρυμματισμένη φέτα.
Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!