Ζυμαρικά & Ζύμες

Φλογέρες φούρνου

Συντάκτης  | 

Σε αυτή τη συνταγή σας δείχνουμε πως θα φτιάξετε πανεύκολα πεντανόστημες φλογέρες φούρνου. Θα τις λατρέψετε σίγουρα και δεν θα θέλετε να τελειώσουν…

Οι φλογέρες φούρνου που σας δείχνουμε εδώ είναι πιο ελαφριές από τις συνηθισμένες. Ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται, ενώ μπορείτε να τις γεμίσετε και με light προϊόντα!

Από Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που λατρεύουν τις φλογέρες και αυτοί που δεν τις έχουν δοκιμάσει ακόμα!

Ξέρετε… αυτά τα τραγανά ρολάκια από φύλλο, που τα γεμίζουν συνήθως με κίτρινα τυριά και αλλαντικά. Αυτά τα τηγανιτά εδέσματα δεσπόζουν στα μενού των παραδοσιακών ταβερνών, στην κατηγορία των ορεκτικών.

Είθισται, να τις φτιάχνουν με φύλλο κρούστας που μαγειρεύεται γρήγορα και είναι πολύ τραγανό. Εμείς όμως χρησιμοποιήσαμε –εναλλακτικά- χωριάτικο φύλλο, που φέρνει παρόμοιο αποτέλεσμα. Επίσης, για να τις κάνουμε ακόμα πιο ελαφριές τις ψήνουμε στον φούρνο και δεν τις τηγανίζουμε!

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με τις φλογέρες είναι ότι ποτέ, κανείς, δεν μπορεί να φάει μόνο μία!

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο

Μπέικον (λίγο) ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας (προαιρετικά, αλλά συνίσταται)

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε κόβοντας το μπέικον (ή αλλαντικό) σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα ελαιόλαδου να κάψει και σοτάρουμε το αλλαντικό για λίγα λεπτά. Το αφαιρούμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί. Το τοποθετούμε και αυτό στο πλάι, σε προσιτό σημείο.
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς για να προθερμαθεί.
  5. Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα και με προσοχή, μη μας κοπούν, παίρνουμε ένα και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας μας. Φροντίζουμε το μακρύ μέρος να είναι οριζόντια και το στενό κάθετα.
  6. Με ένα μαχαίρι ή έναν πιτσοκόφτη το κόβουμε κάθετα σε μικρές λωρίδες. Κάθε φύλλο πρέπει να βγάλει περίπου 6 φλογέρες.
  7. Πηγαίνουμε στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας και βάζουμε επάνω μια μικρή ποσότητα από τριμμένο τυρί και λίγο μπέικον.
  8. Αρχίζουμε να τυλίγουμε προς τα επάνω με προσοχή, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρολάκι.
  9. Τοποθετούμε το ρολάκι μας στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλες τις λωρίδες της ζύμης. Δημιουργούμε όλες τις φλογέρες και τις τοποθετούμε στο ταψί.
  11. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  12. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στον αέρα. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά, αναλόγως με τον φούρνο.
  13. Στα 20 λεπτά ψησίματος περίπου, γυρνάμε τις φλογέρες και από την άλλη μεριά. Με αυτό τον τρόπο θα πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τις φλογέρες να σταθούν για δύο λεπτά. Έπειτα τις σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Design Tip

Τις δοκιμάσαμε αναμειγνύοντας το τυρί και με λίγο κρέμα γάλακτος, ήταν εκπληκτικές!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!