Κήπος - Καλλιέργειες

Μπαλκόνι & κήπος με στυλ

Συντάκτης  | 

Μπαλκόνι & κήπος με στυλ

Το μπαλκόνι και ο κήπος πρέπει να έχουν πολύ στυλ και χρειάζονται μελέτη. Η αρχιτεκτονική του χώρου, τα φυτά, τα έπιπλα και το διάφορα στοιχεία που θα επιλέξετε πρέπει να είναι απόλυτα μελετημένα!

Ο εξωτερικός χώρος της κατοικίας όπως ο κήπος ή το μπαλκόνι, δεν είναι μόνο διακοσμητικός, είναι η προέκταση του σπιτιού μας. Άρα, η διακόσμηση δεν πρέπει ποτέ να περιορίζεται μόνο στα «εντός», αλλά να επεκτείνεται ομοιόμορφα και κομψά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Πρέπει πάντα να προσπαθούμε να τονίζουμε, να διακοσμούμε και να δίνουμε τύπο και χαρακτήρα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Για να το πετύχουμε όμως αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πάρα πολλά, αλλά κομψά αντικείμενα.

Με αυτόν τον τρόπο το μπαλκόνι ή ο κήπος μας θα αποκτήσει στυλ και θα γίνει ένας χώρος πολύ κομψός, πολύ ελκυστικός και προπάντων ξεκούραστος!

Αρχιτεκτονική

Το Α και το Ω ενός εξωτερικού χώρου είναι η αρχιτεκτονική του. Εάν δεν συνεργαστείτε με κάποιον επαγγελματία και θέλετε να διαμορφώσετε μόνοι σας τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, πρέπει να προσέξετε σαν πρώτο βήμα κάποια βασικά πράγματα όπως: το μέγεθος, την δομή του χώρου, την  χρήση (συγκεντρώσεις ή relax), τα φυτά που θα μπουν, την χρηστικότητα, κλπ

Μπαλκόνι & κήπος με στυλ

Φυτά και γκαζόν

Εάν πρόκειται για κήπο, πρέπει να μελετήσετε πολύ σχολαστικά τον χλοοτάπητα που θέλετε. Υπάρχουν διάφορα είδη που ταιριάζουν ανάλογα με τα μέρη και τους χώρους. Άσχετα εάν πρόκειται για μπαλκόνι ή κήπο, τα φυτά και τα λουλούδια που θα μπουν πρέπει επίσης να μελετηθούν σχολαστικά (εκτός από τα μικρά, πρόσθετα εποχιακά). Εάν δεν προσέξετε θα έχετε πάντα φθορές και θα χρειαστεί να τα αλλάζετε συνέχεια. Τα φυτά πρέπει να ταιριάζουν στο κλίμα, τον χώρο και το στυλ που θέλετε να έχετε.

Μπαλκόνι & κήπος με στυλ

Συντριβάνια και λιμνούλες

Εάν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε πολύ εύκολα ένα συντριβανάκι στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Είναι πολύ εντυπωσιακό, χαλαρώνει και τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς. Βέβαια δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε ζούφια και κουνούπια, αλλά με τα κατάλληλα φυτά τριγύρω μπορείτε να τα μειώσετε. Εάν έχετε κήπο και σκέφτεστε κάποιον βραχόκηπο ή μια λιμνούλα… Ανάλογα με το μέρος που βρίσκεστε, πρέπει να σκεφτείτε και τα επιπλέον ανεπιθύμητα ζωντανά… Όπως για παράδειγμα βατράχια, τρωκτικά, φίδια και άλλα τέτοια είδη που μπορεί να προσελκιστούν δίχως να το θέλετε. Τα ζωάκια απλά θα τον δουν ως αφορμή να πιουν νερό, να παίξουν ή να κρυφτούν.

Μπαλκόνι & κήπος

Έπιπλα και στυλ

Έπειτα πρέπει να σκεφτείτε σε τι στυλ θέλετε να τον δημιουργήσετε και τι έπιπλα και διακοσμητικά σας αρέσει να τον πλαισιώνουν. Μοντέρνο, παραδοσιακό, κλασικό, boho, κλπ

Μπαλκόνι & κήπος

Μπαλκόνι & κήπος

Διακοσμητικά στοιχεία

Μπορείτε στον εξωτερικό χώρο να χρησιμοποιήσετε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Προσέξτε όμως όταν τα επιλέξετε να ταιριάζουν με την συνολική εικόνα του σπιτιού. Συνδυάστε κλασικό με κλασικό design, μίνιμαλ με μίνιμαλ, παραδοσιακό με παραδοσιακό κοκ. Μην φορτώνετε πάρα πολύ τον χώρο με μικρά και πάρα πολλά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *