Σπίτι

Πως να καθαρίσετε σωστά την τουαλέτα σας

Συντάκτης  | 

Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο τρόπος για να καθαρίσετε και να απολυμαίνετε σωστά μια τουαλέτα;

Στην τουαλέτα μας παρατηρείτε ένα μεγάλο ποσοστό βακτηρίων.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι τουαλέτες μπορεί να αποτελέσουν ένα από τα καθαρότερα σημεία του μπάνιου μας. Σύμφωνα με μελέτες, οι βάσεις που συγκρατούν τις οδοντόβουρτσες μας συγκεντρώνουν την υψηλότερη ποσότητα βακτηρίων, μικροβίων και μούχλας στο χώρο του μπάνιου.

Φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό παρατηρείται και στην τουαλέτα, για την οποία αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο καθαρισμού της. Και ενώ μπορεί να καθαρίζετε αρκετά συχνά την τουαλέτα σας, στην πραγματικότητα δεν τη διατηρείτε πραγματικά καθαρή.

Αν έχετε πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό σας να αναρωτιέται: “Τι να κάνω στο σπίτι;” τότε ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ασχοληθείτε με την απολύμανση της τουαλέτας σας. Πάμε όμως να ανακαλύψουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την τουαλέτα σας αποτελεσματικά:

Πριν ξεκινήσετε όμως, θα πρέπει να είστε καλά εξοπλισμένοι για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Σας συνιστούμε να έχετε στην κατοχή σας ένα ξεχωριστό σετ εργαλείων καθαρισμού που δεν χρησιμοποιούνται σε άλλες επιφάνειες στο σπίτι.

Πως καθαρίζεται μια βρώμικη λεκάνη τουαλέτας;

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας, πρέπει πάντα να ξεκινάτε με τη λεκάνη της. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που διατίθενται στην αγορά για τον καθαρισμό και την απολύμανση των μικροβίων στη λεκάνη, αλλά σας συνιστούμε να αγοράστε ένα μπουκάλι καθαριστικό τουαλέτας που περιέχει λευκαντικό.

Χρησιμοποιείστε το συγκεκριμένο προϊόν σε όλο το μήκος της λεκάνης, ξεκινώντας κάτω από το χείλος της. Στη συνέχεια, φορέστε τα γάντια καθαρισμού σας και χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να τρίψετε το διάλυμα στη λεκάνη. Φροντίστε να τρίψετε καλά με το καθαριστικό γύρω από το εσωτερικό της λεκάνης. Αφήστε τα πάντα άθικτα για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τη λεκάνη με νερό. Έτσι θα έχετε καταφέρει να κάνετε ένα σημαντικό σημείο του σπιτιού σας να μοσχοβολήσει από καθαριότητα!

Εάν δεν έχετε στη διάθεσή σας κάποιο ειδικό απολυμαντικό τουαλέτας, η επόμενη βέλτιστη λύση είναι η χρήση χλωρίνης. Απλά χρησιμοποιήστε  μισό φλιτζάνι χλωρίνης και ρίξτε το στη λεκάνη της τουαλέτας σας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Ένας αναλυτικός οδηγός για την απολύμανση της τουαλέτας σας

  • Ξεκινήστε με το εξωτερικό της τουαλέτας σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τη βάση του, φτάνοντας στο καπάκι. Ψεκάστε σχολαστικά κάτω από την τουαλέτα σας αλλά και στις πλευρές της. Φροντίστε να ψεκάσετε τη μικρή περιοχή μεταξύ του καθίσματος τουαλέτας και της μικρής δεξαμενής, και κινηθείτε μέχρι πάνω στο δοχείο.
  • Στη συνέχεια ψεκάστε και τις δύο πλευρές του καπακιού, ξεκινώντας από το εξωτερικό, καθώς θα πρέπει να αφήσετε το καπάκι προς τα πάνω για να εφαρμόσετε ξανά το ψεκασμό, εάν αυτό είναι απαραίτητο.
  • Στη συνέχεια, ψεκάστε σχολαστικά και τις δύο πλευρές του καθίσματος της τουαλέτας και τοποθετήστε πάλι το καπάκι μόλις τελειώσετε.
  • Ενώ περιμένετε το απολυμαντικό να στεγνώσει, μπορείτε να ασχοληθείτε και με άλλα σημεία της τουαλέτας που γίνονται εστίες μικροβίων και βακτηρίων, όπως για παράδειγμα το σημείο λαβής από το καζανάκι σας, το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει την ίδια ή και περισσότερη ποσότητα μικροβίων.

Αφού περάσουν 10 λεπτά, πιάστε ένα καθαρό σφουγγάρι ή καθαρές χαρτοπετσέτες για να σκουπίσετε οποιαδήποτε στοιχείο συμπύκνωσης ή υγροποίησης, διασφαλίζοντας ότι κάθε επιφάνεια της τουαλέτας σας είναι στεγνή. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε την τουαλέτα σας με νερό εάν δεν το έχετε κάνει ήδη!

Κλείνοντας, θα λέγαμε πως ο καθαρισμός της τουαλέτας σας θα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου επαφής με απειλητικά μικρόβια στο σπίτι σας αλλά και της ίδιας της φθοράς της τουαλέτας σας, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει στην απαραίτητη αντικατάστασή της. Σε αυτήν την περίπτωση ένας επαγγελματίας υδραυλικός στο Χαλάνδρι σίγουρα θα σας βοηθήσει στη σωστή εγκατάσταση της νέας σας τουαλέτας, άμεσα και αποτελεσματικά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!