Γλυκά & Παγωτά
Αλμυρό κέικ με λιαστές τομάτες και βασιλικό
Όσοι από εσάς προσέχετε τη διατροφή σας αυτό το αλμυρό κέικ αποτελεί μια υγιεινή επιλογή γεύματος καθώς διαθέτει ελάχιστες θερμίδες, το οποίο μπορείτε να καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Η συνταγή του αλμυρού κέικ είναι από την Αγγελική Καλαμπόκα/ mednutrition
ΥΛΙΚΑ για το αλμυρό κέικ
• 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κούπα αλεύρι spelt
• 2 κουτ. γλυκού baking powder
• 10 λιαστές ντομάτες
• 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 1 αυγό
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1/2 κούπα γάλα
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 2 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1/4 κούπα τριμμένη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το αλμυρό κέικ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής, το spelt και το baking powder και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γιαούρτι, το γάλα, το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε καλά.
4. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και το φύλλα βασιλικού. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την γραβιέρα.
5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα γραβιέρα και μερικά φύλλα βασιλικού, και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
6. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Απολαμβάνουμε χλιαρό ή και κρύο.