Γλυκά & Παγωτά

Σαρλότ με φράουλες: Μια πανεύκολη τούρτα

Συντάκτης  | 

Σαρλότ τούρτα με φράουλες

Η Σαρλότ με φράουλες είναι η  πιο εύκολη συνταγή για τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ. Δείτε πως θα φτιάξετε το νοστιμότερο ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό γλυκό σε μόλις δέκα λεπτά!

Η Σαρλότ με φράουλες είναι μια φανταστική τούρτα με φράουλες και σαβαγιάρ που γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τη σαρλότ με φράουλες

250 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

2 κ.σ. κονιάκ

1/2 φλ. νερό

1/2 φλ. ζάχαρη

600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. ανθότυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη

2 συσκ. μπισκότα σαβαγιάρ

500 γρ. φρέσκες ώριμες και γερές φράουλες

Για το γαρνίρισμα

Σοκολάτα

Εκτέλεση

Για τη σαρλότ με φράουλες

  1. Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα και βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει.
  3. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
  5. Η κρέμα παίρνει ελαφρύ ροζ χρώμα.
  6. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή.
  7. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρευστη μορφή.
  8. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
  9. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα “διπλώνοντας” την κρέμα, ώστε να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  10. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι).
  11. “Ντύνουμε” την φόρμα γύρω γύρω και τη βάση της με τα σαβαγιάρ.
  12. Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα.
  13. Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες.
  14. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα.
  15. Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και βάζουμε μια στρώση με κομμένες φράουλες.
  16. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα

Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της με κατακόκκινες φράουλες και ρολάκια σοκολάτας.

Αχνίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.

** Εάν βιάζεστε να την απολαύσετε…

Παγώστε απλά την τούρτα Σαρλότ με τις φράουλες για λίγο στην κατάψυξη. Μέχρι να δείτε πως σταθεροποιείται η κρέμα της. Όταν διαπιστώσετε πως μπορείτε να την κόψετε δίχως να ξεχειλίζει απολαύστε τη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!