Κρέας
Ριζότο με γεύση «γεμιστή γαλοπούλα»
Εάν σας αρέσει η γεμιστή γαλοπούλα αλλά δεν έχετε χρόνο να τη φτιάξετε, τι θα λέγατε για ένα ριζότο με την ίδια γεύση;
Το ριζότο με γεύση γεμιστή γαλοπούλα μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και δίχως να περιμένετε ώρες να… ψηθεί.
Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple
Τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους μια γιορτή με μεγάλα τραπέζια, πολύ κόσμο, φωνές και πολύ φαγητό!
Στις μέρες μας, οι ρυθμοί της πόλης και η τάση να ξεφεύγουμε από τις παραδόσεις που μας πνίγουν αρκετά, έχουν αλλάξει πολλών τις συνήθειες.
Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν για τα Χριστούγεννα ένα μικρό δείπνο, σε μοντέρνες γεύσεις. Προσπαθώντας έτσι και να καθιερώσουν νέες παραδόσεις με βάση τους πιεστικούς ρυθμούς του σήμερα!
Γι’ αυτό το λόγο η σημερινή μας συνταγή έρχεται να φέρει αυτή την ανανέωση! Να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό εορταστικό πιάτο για ένα ή και δύο άτομα. Χωρίς όμως να λείπει τίποτα από τις κλασσικές χριστουγεννιάτικες γεύσεις που όλοι ξέρουμε!
Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει και σαν πιάτο που δημιουργήθηκε από left over υλικά της κλασικής γέμισης.
Υλικά
200 γτ ρύζι Καρολίνα
300 γρ συκωτάκια κοτόπουλο
100 γτ ζαμπόν γαλοπούλας
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο νερό ζεστό
50 γρ παρμεζάνα
Σπόροι ροδιού
Φυστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
30 γρ βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε με τα συκωτάκια πουλιών, τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν.
Μόλις τα συκωτάκια είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύοντας τα αφήνουμε όλα να σωταριστούν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο!
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε σιγά-σιγά ½ ποτήρι νερό!
Μόλις απορροφηθεί το νερό από το φαγητό προσθέτουμε πάλι ½ ποτήρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό κάθε φορά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι μας.
Κόβουμε το ζαμπόν γαλοπούλας σε μικρούς κύβους και το σωτάρουμε ελαφρώς για να βγάλει λίγα από τα αρώματα του.
Προσθέτουμε έπειτα το ζαμπόν γαλοπούλας στο μείγμα του ρυζιού με τα συκωτάκια.
Ρίχνουμε τη παρμεζάνα, το πιπέρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε το φαγητό με μια πετσέτα και το του σκεύους για περίπου δέκα λεπτά. Έτσι θα ενσωματωθούν τα υλικά στο ριζότο.
Ψιλοκόβουμε τα φυστίκια Αιγίνης.
Σερβίρουμε στο πιάτο το ριζότο μας.
Για έξτρα δροσιά και γεύσεις το πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα, φυστίκι Αιγίνης και σπόρους ροδιού.
Αυτή τη συνταγή βέβαια μπορείτε οι λάτρεις της γαλοπούλας να την απολαμβάνετε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή του έτους!
Καλή απόλαυση!