Πίτες
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο (+ video)
Μια απίθανη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σας έχω σήμερα, είναι ζουμερή, πεντανόστιμη και απλά φανταστική!
Σίγουρα σας ακούγετε παράξενη η τυρόπιτα χωρίς φύλλο, αλλά πιστέψτε με, αυτή η απίθανη συνταγή θα ξετρελάνει τους πάντες και γίνεται μόλις σε 5 λεπτά.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
400 γρ φέτα
4 αυγά
150 γρ αλεύρι
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
10 γρ σχοινόπρασο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μαζί με το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα σπάμε με το πιρούνι ανακατεύοντας για να γίνουν ένα μείγμα.
- Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό 25 εκ. περίπου.
- Ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες. Ουσιαστικά θέλουμε να πάρει μία βράση.
- Μόλις συμβεί αυτό αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το σχοινόπρασο και την φέτα τριμμένη σε σπασμένα κομμάτια. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πάλι αλλά πάρα πολύ γρήγορα αυτή τη φορά για να μην τα κάνουμε… ομελέτα.
- Μόλις δέσει όλο το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Στην κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς. Πάντα έχοντας προθερμάνει πολύ καλά τον φούρνο μας.
- Ψήνουμε την τυρόπιτα μας και όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο.
Μόλις την βγάλουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο από το φούρνο, την αφήνουμε 20 λεπτά να σταθεί και να σταθεροποιηθεί. Έπειτα την κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
1 σχόλιο