Γλυκά & Παγωτά
Τούρτα Σοκολάτα-Πορτοκάλι μόνο με 4 υλικά (+video)
H τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι που σας προτείνουμε εδώ είναι μια εύκολη συνταγή. Κυρίως επειδή αντί για το… «φασαριόζικο» (για πολλούς) παντεσπάνι, περιέχει απλά… μόνο μπισκότα!
Η τούρτα σοκολάτα – πορτοκάλι είναι μία πολύ εύκολη συνταγή που σας έχω σήμερα. Είναι ένα γλυκάκι που έχει μόλις 4 υλικά και συνδυάζει σοκολάτα και πορτοκαλί μαζί. Ένας συνδυασμός που αγαπάμε πολλοί!!!
Υλικά
750 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά).
500 γρ κουβερτούρα (τουλάχιστον 55% κακάο).
2 κ.σ. μέλι
2 συσκευασίες γεμιστά μαλακά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, με γέμιση πορτοκάλι. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με βατόμουρο ή άλλη γέμιση που σας αρέσει μαζί με τη σοκολάτα).
Εκτέλεση
1) Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλακι πάνω στην φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
2) Ψιλοκόβουμε καλά την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ.
3) Προσθέτουμε το μέλι.
4) Με το που πάρει βράση η κρέμα και φουσκώσει, περιχύνουμε με αυτή την σοκολάτα.
5) Καλύπτουμε με μια πετσέτα ή με μεμβράνη και την αφήνουμε περίπου 1 λεπτό
6) Έπειτα αρχίζουμε και ανακατεύουμε το μίγμα πάρα πολύ καλά. Κάνουμε γρήγορες και «νευρικές» κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του μπολ. Φροντίζουμε να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως και να μην έχουν μείνει κομματάκια σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει. Θέλουμε το μίγμα μας να είναι απόλυτα λείο.
7) Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, περίπου 22- 24 εκ. Απλώνουμε στον πάτο της μια με δυο κουταλιές του γλυκού από την κρέμα μας, σε λεπτή στρώση. Έπειτα, στρώνουμε πάνω από την κρέμα ένα ένα τα μπισκότα. Με το μαλακό μέρος προς τα κάτω για να κολλήσουν και με την πλευρά της σοκολάτας του μπισκότου προς τα πάνω. Βάζουμε την βάση στην κατάψυξη για 1-2 λεπτά.
8) Στη συνέχεια βγάζουμε από την κατάψυξη τη βάση και την περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Όταν κρυώσει καλά κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια ενώ έχουμε βουτήξει πρώτα το μαχαίρι μας σε καυτό νερό και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!