Γλυκά & Παγωτά
Μωσαϊκό σοκολάτα (+ video)
Το Μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη.
Το Μωσαϊκό μπορούμε να το κάνουμε όλο το χρόνο αλλά προτιμάται ιδιαίτερα τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Είναι εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και κυρίως πεντανόστιμο!!
Υλικά
250 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
8 κ.σ κακάο άγλυκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
1+1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
30-50 γρ κονιάκ (1/2 φλ –περίπου- ανάλογα με το ποσό έντονη θέλουμε την γεύση του κονιάκ)
100 γρ πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
100-150 γρ φουντούκια (χοντροκομμένα)
Εκτέλεση
1) Σπάμε τα μπισκότα ώστε να είναι χοντροκομμένα τα κομμάτια.
2) Προσθέτουμε τα φουντούκια στα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε.
3) Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο.
4) Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα.
5) Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το κονίακ και ανακατεύουμε πάλι καλά.
6) Τέλος, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την πραλίνα, ενώ ανακατεύουμε πάλι ταυτόχρονα ώστε να λιώσει.
7) Ρίχνουμε όλο το μίγμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να πάει το μίγμα παντού ώστε να ποτίσουν τα μπισκότα.
8) Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο μας. Τοποθετούμε κατά μήκος το μίγμα και το τυλίγουμε σαν λουκάνικο. Το τυλίγουμε και με μια δεύτερη στρώση μεμβράνης για ασφάλεια.
9) Τυλίγουμε και ρολάρουμε από έξω προς τα μέσα κρατώντας τις δύο άκρες ώστε να μαζευτεί το ρόλο και να φύγει ο αέρας.
10) Βάζουμε το Μωσαϊκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει καλά (για ένα βράδυ) ή το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
Το βγάζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!