Γευστικότατη τάρτα, ένας διαφορετικός τρόπος για να φάνε όλοι το μπρόκολο στο σπίτι.
Τάρτα με μπρόκολο από τον Γιώργο Τσούλη.
Γευστικότατη τάρτα, ένας διαφορετικός τρόπος για να φάνε όλοι το μπρόκολο στο σπίτι.
Τάρτα με μπρόκολο από τον Γιώργο Τσούλη.
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
60 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους αυγού (ο ένας για το άλειμμα της ζύμης)
400 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. φέτα, τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
15 ml γάλα, πλήρες
3 αυγά, medium
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
¼ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη ζύμη: 1.Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.